Η Haas έκανε τη μεγάλη έκπληξη, παρουσιάζοντας πρώτη και χωρίς καμία προειδοποίηση το μονοθέσιο με το οποίο θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της F1 το 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες, η αμερικανική ομάδα δεν έχει προβεί σε ριζικές αλλαγές όσον αφορά στη σχεδίαση, ενώ παρόμοια με πέρυσι είναι και τα χρώματα. Οι μεγάλες διαφορές εντοπίζονται σε δύο σημεία: το πρώτο είναι η απουσία του πίσω πτερυγίου «τύπου καρχαρία» και η προσθήκη του πολυσυζητημένου Halo.

Όπως ανέφερε ο αγωνιστικός διευθυντής της Haas, Gunther Steiner, το μονοθέσιο βασίζεται σε αυτό του 2017, έχοντας δύο αλλαγές λόγω των κανονισμών της FIA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η VF-18 είναι ουσιαστικά μία εξέλιξη της VF-17. Θα δείτε πολλά στοιχεία από πέρυσι. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το σύστημα Halo. Χρειάστηκε εκτεταμένη έρευνα, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές σε πλαίσιο και αεροδυναμική. Λόγω του Halo αυξήθηκε το βάρος του μονοθεσίου και έπρεπε να κάνουμε πολλές αλλαγές. Αλλά το ίδιο συνέβη σε όλες τις ομάδες. Στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες του μονοθεσίου. Το περυσινό ήταν αρκετά καλό, αλλά στο εφετινό έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις» τόνισε.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης