Πολλά περιθώρια βελτίωσης τόσο από πλευράς απόδοσης όσο και ασφάλειας έχουν τα μονοθέσια της Formula 1, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης οδηγών (Grand Prix Drivers’ Association).

Όπως ανέφερε ο Alexander Wurz, για να ενθουσιαστούν οι φίλαθλοι και να γίνει το σπορ πιο θεαματικό, πρέπει να αλλάξουν πολλά στο άθλημα. Να γίνουν πιο γρήγορα τα μονοθέσια, πιο ασφαλή και να τρέχουν στις πιο ακραίες πίστες, δηλαδή μέσα σε πόλεις.    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οραματίζομαι ένα ακόμα καλύτερο αύριο για τη F1. Για να γίνει πραγματικότητα θα ήθελα τα μονοθέσια να γίνουν απίστευτα γρήγορα, να τρέχουν με 450 χλμ./ώρα, να έχουν περισσότερη κάθετη δύναμη. Μόλις γίνουν τέλεια από πλευράς ασφάλειας να τα βάλουμε μέσα στις πιο ακραίες πίστες, στα circuit πόλης.

»Πρέπει να ενθουσιάσουμε τον οπαδό και πάλι. Να τον κάνουμε να σκεφτεί ότι μόνο οι θαρραλέοι και πιο ταλαντούχοι οδηγοί μπορούν να χειριστούν αυτά τα αυτοκίνητα. Βέβαια, θα είναι πάντα επικίνδυνο να οδηγείς σε αυτές τις ταχύτητες, αλλά μπορούμε να βελτιώσουμε και άλλο την ασφάλεια» τόνισε μεταξύ άλλων ο 42χρονος Αυστριακός, πρώην οδηγός αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης