Ο Valentino Rossi δεν είναι ένας απλός αναβάτης του MotoGP. Θεωρείται ο απόλυτος σταρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσυκλετών και παρότι διανύει το 39ο έτος της ηλικίας του, παραμένει εκπληκτικά ανταγωνιστικός. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο VR46 έχει γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο των δύο τροχών. Αγωνίζεται από μικρό παιδί, έχοντας κατακτήσει 9 παγκόσμιους τίτλους σε 23 σεζόν. Το 10ο δαχτυλίδι είναι γι΄αυτόν ένα όνειρο και συνεχίζει να το κυνηγά με ακόρεστη δίψα, αν και έχει απέναντί του νεότερους και εκπληκτικά γρήγορους αναβάτες.

Στο GP της Ισπανίας, που φιλοξενείται στην πίστα της Jerez αυτό το τριήμερο (4-6 Μαΐου), ο Vale θα σημειώσει ένα μοναδικό ρεκόρ. Θα αγωνιστεί στο 370 Grand Prix της καριέρας του, ολοκληρώνοντας στις πίστες 8.730 γύρους. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε περισσότερα από 40.000 αγωνιστικά χιλιόμετρα, δηλαδή, όσο είναι το μήκος της περιφέρειας της Γης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με απλά λόγια, ο Rossi έχει τρέξει πάνω στη μοτοσυκλέτα του από τη μία πλευρά του πλανήτη στην άλλη! Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι, το γεωγραφικό πλάτος του Ισημερινού της Γης είναι εξ ορισμού 0° (μηδέν μοίρες). Το μήκος του ισημερινού της Γης είναι περίπου 40.075,2 χιλιόμετρα (24.901 μίλια) με το 78,7% να περνά ​​από τους ωκεανούς και το 21,3% από την ξηρά.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης