Ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στις δοκιμές εξέλιξης του χειμώνα. Σημείωσε ισάριθμες νίκες στους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν και προηγείται στη γενική βαθμολογία του πρωταθλήματος MotoGP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εμφανίσεις του Maverick Vinales στην πρώτη του χρονιά με τα χρώματα της Movistar Yamaha είναι εκπληκτικές, μέχρι στιγμής. Ο Valentino Rossi τον αποθέωσε, όπως και οι περισσότεροι αναβάτες. Παρόλα αυτά, ο αρχιμηχανικός του νεαρού Ισπανού, θεωρεί ότι οδηγεί ενάντια στο ένστικτό του και δεν αποδίδει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Με απλά λόγια, ο Ramon Forcada, ισχυρίζεται πως ο 22χρονος μπορεί να γίνει ανίκητος αν προσαρμοστεί πλήρως πάνω στη Yamaha, διαλύοντας τον ανταγωνισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Maverick δεν οδηγεί με τον τρόπο που θέλει και αισθάνεται άνετα. Προσπαθεί να πάρει το μέγιστο από τη Yamaha του. Θα ήθελε μια μοτοσικλέτα με την οδηγική συμπεριφορά και την πρόσφυση της Yamaha, η οποία στρίβει όπως η Honda και είναι γρήγορη όσο η Ducati. Το ιδανικό θα ήταν να φρέναρε αργότερα και πιο δυνατά ώστε να στρίβει ταχύτερα. Γνωρίζει όμως ότι αυτό είναι αδύνατο, οπότε αλλάζει το στιλ οδήγησής του για να ισορροπήσει πάνω στη Μ1. Είναι θέμα χρόνου να βελτιώσει τις εκκινήσεις του και να κάνει καλύτερο χρόνο από τον πρώτο γύρο», τόνισε ο επικεφαλής μηχανικός.  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης