Μετά τον 101ο αγώνα του στο MotoGP o μικρόσωμος Ισπανός αναβάτης διευρύνει τη διαφορά του στη βαθμολογία με μία 2η θέση μετά από σκληρή μάχη στην πίστα του Spielberg.

Στο ηλιόλουστο Spielberg  Ring ο “MM” κατέκτησε μία παλικαρίσια δεύτερη θέση και ανέβηκε στο βάθρο μαζί με το νικητή Jorge Lorenzo και τον τρίτο Andrea Dovizioso. Ο Marc τελικά έχασε τη νίκη για 130 χιλιοστά του δευτερολέπτου και σίγουρα όχι χωρίς να προσπαθήσει. Αφού προηγήθηκε στον αγώνα από το δεύτερο γύρο, προσπάθησε να δημιουργήσει μία διαφορά μπροστά, όμως οι Lorenzo και Dovizioso τον κυνήγησαν από κοντά κατά το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Η μάχη ήταν αναπόφευκτη και ξεκίνησε για τα καλά στο 19ο γύρο, κρατώντας τους 92.955 θεατές σε αγωνία μέχρι τον τελευταίο. Και στο τέλος, στη μάχη έμειναν μόνο οι δύο Ισπανοί, καθώς ο Dovizioso δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό τους. Παρότι ο Marc δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη για άλλη μία φορά στην Αυστριακή πίστα, έφυγε από εκεί με διευρυμένη τη διαφορά του στη βαθμολογία (+59 βαθμούς από το Valentino Rossi) αλλά και με την ικανοποίηση που πάντα αισθάνεται όταν τα έχει δώσει όλα σε μία μάχη μέσα στον αγώνα. Η ομάδα της Repsol Honda προηγείται πλέον στην κατάταξη, η Honda στην κατάταξη κατασκευαστών και ο Marc Marquez στην κατάταξη αναβατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Marc Marquez και οι δηλώσεις του:

«Σήμερα απόλαυσα ιδιαίτερα τον αγώνα επειδή τερμάτισα δεύτερος αλλά και επειδή πραγματικά τα έδωσα όλα. Ενώ στο Brno δεν είχα αρκετή εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, εδώ προσπάθησα. Ξεκίνησα να πιέζω σκληρά από πολύ νωρίς καθώς είχα επιλέξει σκληρό πίσω ελαστικό με στόχο να προσπαθήσω να ανοίξω τη διαφορά από τους πρώτους γύρους, μια και ήξερα ότι οι Dovi και Lorenzo θα ήταν πολύ γρήγοροι προς το τέλος του αγώνα, όταν θα έπεφτε η απόδοση των ελαστικών. Αυτή ήταν η στρατηγική μας σήμερα και για μερικούς γύρους πίστεψα ότι θα μπορούσα να την εφαρμόσω, όμως σύντομα με έπιασαν και πάλι. Ήταν μεγάλη μάχη. Προσπάθησα να αμυνθώ, να αλλάξω τις γραμμές μου αλλά ήταν αδύνατο. Στην πίστα αυτή είναι πολύ δυνατοί, ειδικά στις ευθείες. Τέτοιες καταστάσεις προσπαθούμε να τις διαχειριστούμε όσο καλύτερα μπορούμε και έχουμε και εμείς τα δυνατά μας σημεία: σήμερα ήμασταν πολύ δυνατοί στο φρενάρισμα και στην είσοδο της στροφής. Σίγουρα θα εκμεταλλευτούμε αυτά τα προτερήματα και θα επανέλθουμε σε άλλες πίστες. Μέχρι στιγμής είμαστε πάντα εκεί, πάντα στο βάθρο και αυτό είναι το σημαντικότερο. Χάσαμε μόλις πέντε βαθμούς από το Lorenzo και κερδίσαμε περισσότερους σε σχέση με το Valentino που είναι δεύτερος στη βαθμολογία. Είμαστε ικανοποιημένοι με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Κάναμε πολύ καλή δουλειά εδώ». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης