Απόλυτος κυρίαρχος του Circuit of The Americas (COTA) είναι ο Marc Marquez. Ο Ισπανός αναβάτης της Honda, παρότι εκκίνησε από την τέταρτη θέση λόγω της ποινής που του επεβλήθη στις κατατακτήριες, έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα, διαλύοντας τον ανταγωνισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Marquez δεν είχε αντίπαλο στο Τέξας, κάνοντας το 6 στα 6 στην συγκεκριμένη πίστα και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε ότι έδωσε τις απαντήσεις του. Παράλληλα, αφιέρωσε τη νίκη στον αδικοχαμένο Nicky Hayden και σε ένα παιδάκι από τη Βραζιλία.

«Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην Αργεντινή και την ποινή που έλαβα, ένιωθα μεγαλύτερη πίεση. Είχα όμως μεγάλο κίνητρο και έδωσα την απάντησή μου στην πίστα. Θεωρώ ότι έκανα έναν από τους καλύτερους αγώνες μου από πλευράς στρατηγικής. Πίεσα από την αρχή, επιτέθηκα και έχτισα μία καλή διαφορά. Στους τελευταίους γύρους σκεφτόμουν περισσότερο το φαγητό», είπε χαμογελώντας ο 25χρονος και συνέχισε λέγοντας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αφιέρωσα τη νίκη στον Nicky και γι΄αυτό πήρα τη σημαία. Ήταν καλός φίλος. Επίσης, σε ένα παιδάκι από τη Βραζιλία που του το είχα υποσχεθεί».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης