Του Νίκου Τσαμάνδουρα

11ος Αγώνας, 12 Αυγούστου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ένα αγώνα που μέχρι τα μισά φαινόταν αδιάφορος, έμελλε να δούμε σήμερα τον Jorge Lorenzo που είναι από την πάστα του πρωταθλητή και όχι από εκείνη των δικαιολογιών.

Χρειάστηκαν μόλις 3 στροφές από το σβήσιμο των φώτων για να πάρει τα ηνία του αγώνα ο Jorge Lorenzo, για να τα ξαναχάσει ωστόσο για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα από το Marc Marquez, o οποίος έκανε και μια μικρή διαφορά κάνοντας τον αγώνα να φαίνεται τελειωμένη υπόθεση. Ωστόσο οι 10 τελευταίοι γύροι ήρθαν να μας αλλάξουν γνώμη καθώς με αποκορύφωμα τον τελευταίο, είδαμε πολύ ωραίες μάχες μεταξύ των 2 Ισπανών, με τελικό νικητή τον Jorge Lorenzo και πίσω του το Marc Marquez. Ακολούθησε ο Andrea Dovizioso που αν δεν έκανε ένα λάθος που του στοίχισε σε χρόνο, ίσως να προλάβαινε να παλέψει και εκείνος για την πρωτιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε στην 4η θέση ο Cal Crutchlow σηματοδοτώντας τη χαοτική διαφορά από το γκρουπ των πρώτων, η οποία ήταν από 9 δεύτερα και πάνω! Στην 5η θέση τερμάτισε ο Danilo Petrucci που πιθανότατα ήθελε κάτι καλύτερο. Ο Valentino Rossi πάλεψε πολύ από την 14η θέση που ξεκινούσε για να τερματίσει τελικά 6ος με τη συγνώμη της Yamaha στους αναβάτες να μη βοηθάει και πολύ. Πίσω του τερμάτισε ο Dani Pedrosa που μετά την αποχώρηση του την επόμενη χρονιά από την ενεργό δράση, φήμες τον φέρνουν ως αναβάτη εξέλιξης της KTM. Ο Alex Rins αν και έκανε απίστευτη εκκίνηση, τελικά δεν κατάφερε να μείνει μπροστά χάνοντας θέσεις περιοριζόμενος τελικά στην 8η.

Η 10αδα της κορυφής ολοκληρώθηκε από τους Johann Zarco και Alvaro Bautista ενώ τον αγώνα του εγκατέλειψε μετά από πτώση ο Xavier Simeon. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ, με το αγωνιστικό μας ραντεβού να ανανεώνεται για το Silverstone στις 26 Αυγούστου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης