Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Η νίκη στο Mugello προφανώς δεν ήταν τυχαία για τον Ισπανό αναβάτη που από ότι φαίνεται επίμενει να κλείνει στόματα με το εντυπωσιακό 1.38.680 που έγραψε σήμερα στην πίστα της πατρίδας του, παίρνοντας φυσικά και την pole position.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H συνέχεια της 1ης τριάδας έχει πολύ κοντά στο Lorenzo το Marc Marquez που παρά τις όποιες δυσκολίες των δοκιμών που προηγήθηκαν δείχνει πως το πείσμα και το ταλέντο δεν κρύβονται. Τρίτος θα εκκινήσει ο περσινός νικητής, Andrea Dovizioso, χρωματίζοντας με περισσότερο κόκκινο την πρώτη γραμμή της σχάρας εκκίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην 4η θέση θα δούμε να ξεκινά αύριο ο Maverick Viniales που ψάχνει αποτελέσματα εδώ και αρκετούς αγώνες.  Ο απερχόμενος αναβάτης της Suzuki, Andrea Iannone θα είναι δίπλα του στην 5η θέση, για να τον ακολουθήσει χρονικά ο Danillo Petrucci.

Για την 3η σειρά της σχάρας εκκίνησης ποδαρικό κάνει ο Valentino Rossi που παρά τις πρώτες καλές ελεύθερες δοκιμές, θα έχει δουλειά αύριο αν εγείρει αξιώσεις βάθρου. Όμοια θα πράξει από την 8η θέση και o Johann Zarco που επίσης περιμένουμε να παλέψει για κάτι παραπάνω . Δίπλα στις δυο M1 θα είναι η GP18 του Tito Rabat, για να ακουθήσουν τρεις Honda, των Crutchlow, Pedrosa και Nakagami, ολοκληρώνοντας τη 12άδα του Q2.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των  κατατακτήριων χρονομετρήσεων εδώ.

Προγνωστικά

Εντάξει, θα προσεγγίσουμε εκ του ασφαλούς το θέμα και θα πούμε ότι μαντεύουμε για πρώτη μοτοσυκλέτα μια Ducati, είτε του Lorenzo, είτε του Dovizioso που πέρυσι ήταν πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Marc Marquez δύσκολα φαίνεται να λείπει από το βάθρο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ενώ στην τριάδα της κορυφής πιθανότατα θα δούμε και την 2η μοτοσυκλέτα της εργοστασιακής ομάδας της Ducati. Αφήνουμε και ένα παραθυράκι για το Valentino Rossi διότι όπως και να το κάνουμε, τον ξέρει το δρόμο για την κορυφή.

Πέρα από τις θεωρίες και τις εικασίες, αύριο στις 15.00 όταν σβήσουν τα φώτα της εκκίνησης θα  αρχίσουν να μας λύνονται και οι απορίες. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης