Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Δε μπορεί να μην παρατηρήσατε πως το προηγούμενο σαββατοκύριακο δεν είχαμε δίτροχη αγωνιστική δράση, ωστόσο πλέον οι διακοπές των αναβατών του MotoGP ανήκουν στο παρελθόν και να ‘μαστε λοιπόν πίσω με τις κατατακτήριες από την πίστα του Brno.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην 1η θέση θα δούμε να ξεκινά αύριο ο Andrea Dovizioso, έχοντας πίσω του τον ταχύτερο του FP3, Valentino Rossi. Ακολούθως ο ταχύτερος του FP4, Marc Marquez θα εκκινήσει από την 3η θέση κάνοντας άκρως ενδιαφέρουσα την πρώτη στροφή του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ δυνατός ο Jorge Lorenzo, σημείωσε τον 4ο καλύτερο χρόνο σήμερα δείχνοντας πως αργεί αλλά «το βρίσκει» με την GP18, βρισκόμενος μπροστά από  τον 5ο Cal Crutchlow και το Danilo Petrucci.  Η τρίτη σειρά της σχάρας εκκίνησης  απαρτίζεται από τους κυρίους Zarco, Iannone και Rins με τις δυο Suzuki να έχουν πίσω τους τη Honda του Dani Pedrosa και τη Ducati του Tito Rabat. Δύσκολα και όντας ο πρώτος αναβάτης με διαφορά πάνω από 1’’ από την κορυφή, έρχεται ο Maverick Viniales για να ολοκληρώσει τη 12αδα των πρώτων.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των κατατακτήριων εδώ.

«Προγνωστικά»

Ισπανική υπόθεση το βάθρο του 2017 με Marquez, Pedrosa και Viniales. Πιο πίσω στο 2016 η τράπουλα του βάθρου μοιράστηκε στους Crutchlow, Rossi και Marquez. Φέτος πως βλέπουμε το βάθρο; Θα πούμε εκ του ασφαλούς  Marquez που αν μη τι άλλο θέλει κάτι καλό για την 100η του εκκίνηση στη μεγάλη κατηγορία. Θα πούμε επίσης Valentino Rossi γιατί πρόκειται για την αγαπημένη του πίστα και…  απλά το μπορεί! Το τρίτο άτομο του βάθρου είναι το αίνιγμα, ωστόσο θα πούμε Andrea Dovizioso γιατί η χρονιά του έχει εξελιχθεί αρκετά άσχημα, επομένως σίγουρα η pole position θα του δώσει μια αρκετά δυνατή ψυχολογική ώθηση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Υπομονή μέχρι αύριο στις 15.00 ώρα Ελλάδος όπου θα δούμε επιτέλους ποιος αναβάτης ξεκουράστηκε στις διακοπές του και ποιος όχι.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης