Θέση στα ανώτερα κλιμάκια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού λαμβάνει ο Yves Matton, ο οποίος παραιτήθηκε από επικεφαλής της Citroen Racing.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η FIA, o 51χρονος Βέλγος θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του στις 7 Φεβρουαρίου, αντικαθιστώντας τον Jarmo Mahonen. Θα έχει ως έδρα τη Γενεύη – εκεί βρίσκονται τα γραφεία της ομοσπονδίας – και θα είναι υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού όλων των αγώνων ράλι, από τα τοπικά πρωταθλήματα έως το WRC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, θα αναλάβει τη διοίκηση των αθλητικών επιτροπών της FIA, έχοντας στενή συνεργασία με τους διοργανωτές και την εταιρεία διαχείρισης του WRC. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του και την πιο απαιτητική, όπως ανέφερε ο ίδιος στις πρώτες δηλώσεις

Στόχος του είναι να κάνει τους αγώνες ράλι πιο ελκυστικούς και εμπορικούς, δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια. Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, έκανε λόγο για έναν παθιασμένο άνθρωπο, ικανό να διαχειρίζεται πολύπλοκες καταστάσεις και να φέρνει εις πέρας δύσκολες αποστολές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tη θέση του Yves Matton στην ηγεσία της Citroen Racing θα πάρει ο Pierre Budar, μέχρι πρότινος διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της PSA. Μάλιστα, ο Γάλλος θα τεθεί επικεφαλής από το Ράλι του Μόντε Κάρλο (25-28 Ιανουαρίου).

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης