Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Μπορεί να ακούγεται αστείο ή ως ένα φανταστικό σενάριο αλλά για την Ελλάδα θα μπορούσαμε να Καθημερινά οι αστυνομικοί παίζουν τη ζωή τους κορώνα – γράμματα…πούμε πως είναι μία φυσιολογική κατάσταση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Είναι γεγονός ότι ο μεγαλύτερος όγκος των περιπολικών (και όχι μόνο) βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και οι αστυνομικοί που τα οδηγούν καθημερινά παίζουν τη ζωή τους κορώνα – γράμματα.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που οι αστυνομικοί αναγκάζονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν έξοδα έτσι ώστε να μπορούν να κινηθούν με μία σχετικά ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέτοια εικόνα δεν μας είναι ασυνήθιστη...


Περιπολικά για παλιοσίδερα

Με… λιωμένα ελαστικά, με φρένα που δεν «πιάνουν» και με μεγάλες πολλές φορές ζημιές προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην άγρια καθημερινότητα. Λογικό είναι όχι μόνο τα οχήματα να Ζήτησαν προσφορές και θέλουν προτάσεις σε μία… ημέρα!χρειάζονται service αλλά και αλλαγή αφού πολλά από αυτά έχουν ξεπεράσει και το ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα…

Και ενώ το πρόβλημα είναι μόνιμο και το γνωρίζουν ακόμα και οι… πέτρες, ο στόλος των περιπολικών σπάνια αλλάζει ή αλλάζει ξαφνικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σημερινό (!) όπου η Ελληνική Αστυνομία ζήτησε από τον Σύνδεσμο εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων προσφορά για καινούργια οχήματα.

Λογικό θα αναρωτηθούν οι περισσότεροι και επιτέλους γίνεται μία τέτοια κίνηση, όχι όμως το χρονικό περιθώριο που έθεσε στους ενδιαφερόμενους οι οποίοι καλούνται να καταθέσουν προσφορές έχοντας περιθώριο μόλις μία ημέρα!

Τα περισσότερα περιπολικά που κυκλοφορούν έχουν στο κοντέρ τους εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα...


Εύλογα ερωτηματικά

Καλά διαβάσατε. Όπως άλλωστε θα δείτε και από το έγγραφο που δημοσιεύει το zougla.gr, η πρόταση στον Σ.Ε.Α.Α. πήγε σήμερα και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι αύριο τις πρώτες πρωινές ώρες! Απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό.   

Διαβάζοντας την σχετική πρόταση γεννιούνται εύλογα μερικά ερωτηματικά:

  • Γιατί τέτοια ξαφνική βιασύνη;
  • Γιατί τέτοιου είδους σοβαρές προσφορές πρέπει να απαντηθούν στο… πόδι;
  • Τι… λήγει αύριο το πρωί και πρέπει να έχουν δοθεί οι προτάσεις από τους ενδιαφερόμενους;
  • Αφού τα κυβικά είναι πλέον ξεπερασμένα γιατί υπάρχουν σαν κριτήριο;
  • Γιατί δεν υπάρχει πουθενά το κριτήριο των επιδόσεων και της κατανάλωσης;


Το έγγραφο - πρόταση της Ελληνικής Αστυνομίας προς τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων

Περιπολικά που κυκλοφορούν στο... Ντουμπάι
Σε πολλές χώρες κυκλοφορούν ηλεκτρικά οχήματα - περιπολικά
Με σύγχρονα οχήματα η αστυνομία, όπως άλλωστε συμβαίνει σε πολλές χώρες (η φωτό από την Πορτογαλία), θα μπορούσε να μειώσει το κόστος στις μετακινήσεις, την ατμοσφαιρική ρύπανση, την ηχορύπανση και το κόστος στο service...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης