Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλημέρα και καλή εβδομάδα, σε όλες και όλους, όπως κάθε Δευτέρα με τα Νέα της Σιγά – σιγά ανεβαίνουν οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων…Πιάτσας που έχουν γίνει συνήθειο τα τελευταία χρόνια! Ειδήσεις, νέα, παραλειπόμενα, παρασκήνιο, όλα τα μαθαίνετε για να ξέρετε από πρώτο χέρι τι γίνεται και πίσω από τις κάμερες.  
  
Θα ξεκινήσω από την αγορά του αυτοκινήτου που δείχνει να «κρατά» και να κερδίζει  νούμερα, κάτι φυσικά πολύ θετικό για όλους. Από τον χρήστη που σίγουρα αγοράζει ένα πιο σύγχρονο και ασφαλές όχημα μεταφοράς αλλά και για τους επαγγελματίες που προσπαθούν να ξεπεράσουν την… καταστροφή που έχουν ζήσει τα τελευταία χρόνια.

Παρακολουθείς την εφαρμογή από την οθόνη στην κεντρική κονσόλα και μπαίνεις στο τριπάκι για να οδηγήσεις οικονιμικά... (στην φωτό η οθόνη είναι από το VW-T-Roc)

Αλλάζει ο ΚΟΚ
Αφήνω τις πωλήσεις και πάω στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών το οποίο κατατέθηκε το Καιρός ήταν να αλλάξει ο ΚΟΚ. Για να δούμε κατά πόσο θα εφαρμοστεί…βράδυ της περασμένης Πέμπτη στη Βουλή και αφορά στις αλλαγές του ΚΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με λίγα λόγια αυτός που θα παρανομεί σε παραβάσεις όπως μέθη, κινητό κ.λπ. θα καταβάλει μεγάλα ποσά ακόμα και αφαίρεσης διπλώματος για… πάντα ενώ καταργούνται οι εκπτώσεις με τις πληρωμές εντός 10ημέρου. Το ζητούμενο είναι να γίνουμε όλοι μας καλοί οδηγοί και κινούμαστε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το θάψιμο της… αρκούδας
Στα τις… πιάτσα τώρα
, δεν μπορώ να παραλείψω το θάψιμο που πέφτει από περιοδικό σε περιοδικό Μιλάμε πως ο ένας θάβει τον… άλλον!και από δημοσιογράφο σε δημοσιογράφο ή… εκπροσώπων Μέσων. Από την άλλη έχει πλάκα αυτό που γίνεται με τις ενημερώσεις προς τα γραφεία Τύπου των εταιρειών που λαμβάνουν καθημερινά ενημερώσεις για το ποιος είναι πρώτος των… πρώτων.

Αντί να μας ενδιαφέρει η πρωτιά της είδησης και της καινοτομίας στην είδηση μας ενδιαφέρει να φαινόμαστε πρώτοι στις… εταιρείες! Απίστευτα πράγματα αλλά αληθινά…

 

Πού θα στείλετε τα νέα
Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

———————————————————————————————–

ΑΤΑΚΑ

Κανά… δωράκι παίζει;

———————————————————————————————–

Μετά τα περιοδικά αυτοκινήτου, CAR, Car & Driver και Drive που κυκλοφορούν με τις εφημερίδες, Πρώτο Θέμα, Παραπολιτικά και Real news, φήμες θέλουν και τους 4 Τροχούς να εντάσσονται σε μεγάλη πολιτική εφημερίδα. Συζητήσεις γίνονται αλλά ακόμα δεν έχει παρθεί απόφαση για το μέλλον του μακροβιότερου ελληνικού περιοδικού και για το γεγονό αν θα συνεχίσει να κυκλοφορεί αυτόνομα στο περίπτερο ή μαζί με εφημερίδα

———————————————————————————————–

Ένας γνώριμος από την… πιάτσα του αυτοκινήτου, ο Νίκος Σάλτας ανέλαβε από την περασμένη εβδομάδα το γραφείο Τύπου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Νίκος Σάλτας

 

———————————————————————————————–

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιες απονομές της ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού Ελλάδος σε αθλητές που συμμετείχαν σε αγώνες αυτοκινήτου και καρτ το 2017. Συνολικά δόθηκαν 550 κύπελλα (!) σε μία εκδήλωση – γιορτή, που στην αρχή της, ο πρόεδρος Δημήτρης Μιχελακάκης έκανε την… πολιτική του!

Δύο από τους πρωταγωνιστές στους αγώνες του 2017 που συμμετείχαν και με την στήριξη του zougla.gr. Αριστερά ο πρωταθλητής Ελλάδος Ράλι Σωκράτης Τσολακίδης που και δεξιά ο Γιώργος Κεχαγιάς πρωταθλητής αναβάσεων στην κατηγορία Ε

———————————————————————————————–

Η Hyundai στήριξε τη δράση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού My Grand Road που την περασμένη εβδομάδα εκπαίδευσε με βιωματικά εργαστήρια οδικής ασφάλειας 120 μαθητές Λυκείου της πόλης των Μεγάρων.

Πολύ σημαντική η πρωτοβουλία της Hyundai που αφορά στην οδική ασφάλεια. Στην εκδήλωση συμμετείχαν από πλευράς εταιρείας οι Θανάσης Αγγελής (διευθυντής δημοσίων σχέσεων, κάτω αριστερά) και Αποστόλης Καραλής (διευθυντής πωλήσεων, πάνω δεξιά))

 

———————————————————————————————–

Το πρώτο της κατάστημα μεταχειρισμένων οχημάτων εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες η LeasePlan Hellas το οποίο έχει έδρα στην Γλυφάδα και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 58.

To κατάστημα μεταχειρισμένων της LeasePlan στη ΓλυφάδαH ομάδα της LeasePlan βλέπει μακρία...

———————————————————————————————–

Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Autohellas καθώς σημείωσε 17% αύξηση στις μισθώσεις και στόλο 40.500 αυτοκινήτων. Με τη σειρά της η κερδοφορία σημείωσε αύξηση 39% που μεταφράζεται σε 31,6 εκατ. ευρώ μετά φόρων.

———————————————————————————————–

Συνολικά 20 εταιρείες αυτοκινήτου θα κάνουν την εμφάνισή τους στο 3ο Auto Festival που διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη. Η έκθεση θα λειτουργήσει για πρώτη φορά σε δύο περιόδους, 16-18  και 23-25 Μαρτίου.

———————————————————————————————-

Εξαιτίας των γεγονότων στο ποδόσφαιρο η σημερινή εκπομπή Garage του Πάρι Ποντίκα δεν θα μεταδοθεί στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

———————————————————————————————–

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκαψαν πριν από λίγες ημέρες στην εταιρεία Αρζουμανίδη ΑΕΒΤΕ που δραστηριοποιείται στον κλάδο του αυτοκίνητου για 45 συνεχή έτη και έχει έδρα στα Νέα Μουδανιά στην Χαλκιδική.

Η οικογένεια Αρζουμανίδη

 

———————————————————————————————–

Με 48 δημοσιογράφους και εκπροσώπους Τύπου θα πραγματοποιηθεί στη Μονεμβασιά την επόμενη εβδομάδα η ελληνική παρουσίαση του νέου Volvo XC40.  

———————————————————————————————–

Η Kosmocar-Volkswagen χορηγός του 20ου φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Ένας στόλος από Tiguan, Passat, Golf και το νέο Polo, μαζί με τα Multivan, στη διάθεση των οργανωτών για τις ανάγκες του φεστιβάλ.

 

———————————————————————————————–

Νέα μεγάλη αντιπροσωπεία της Skoda ετοιμάζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Συγγρού (κοντά στο media markt).

———————————————————————————————–

Οι ελληνικοί αγώνες αυτοκινήτου αναβάλλονται συνεχώς οπότε μεγάλο ερωτηματικό παραμένει αν θα διεξαχθεί η ανάβαση Διονύσου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο…

———————————————————————————————–

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του περιοδικού CAR, το τελευταίο τεύχος «πούλησε» πάνω από 43.000 τεύχη.

———————————————————————————————–

Όπως μας ενημέρωσε ο διαχειριστής του topspeed.gr Γιώργος Καραγιάνης, λόγω τεχνικού προβλήματος, δεν εμφανίζεται στις μετρήσεις της Alexa.

———————————————————————————————–

Ενδέχεται να δούμε σύντομα αποχώρηση γνωστού συντάκτη από μεγάλη εφημερίδα;

———————————————————————————————–

Η Ελληνική Αστυνομία πρόσθεσε στο στόλο της 8 καινούργια Nissan Navara. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει καθώς διαθέτει δεκάδες Navara, αλλά προηγούμενης γενιάς, στο δυναμικό της.

O Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίμπρας έδωσε το παρών στην παράδοση - παραλαβή των νέων περιπολικών Nissan Navara

 

———————————————————————————————–

Με διπλή του ανάρτηση επιτίθεται μέσω Facebook ο επικεφαλής της Αγοράς Αυτοκινήτου Γιώργος Μήτσελος στο περιοδικό CAR. Αφορμή ένα δημοσίευμα που το ανήρτησε πρώτος και μετά το περιοδικό CAR με τις ίδιες φωτογραφίες.

 

———————————————————————————————–

Όσοι δεν προλάβατε να δείτε την τηλεοπτική εκπομπή αυτοκινήτου Traction που μεταδόθηκε από το Star Chanel την Κυριακή 11 Μαρτίου μπορείτε να το κάνατε παρακάτω.

 

 

———————————————————————————————–

Τέσσερα χρόνια κυκλοφορεί το διαδικτυακό περιοδικό αυτοκινήτου inmotion έχοντας την υποστήριξη του gazzetta.gr

———————————————————————————————–

Ατάκες και… σπόντες του Στράτη Χατζηπαναγιώτου:*

 
Τώρα μας... μπέρδεψε!

Σε αγώνες αναφέρεται...

*αυτή την εβδομάδα δεν είχε πολλά κέφια ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου και ασχολήθηκε κυρίως με αγώνες αυτοκινήτου και… ποδόσφαιρο

———————————————————————————————–

 

ΤΑΞΙΔΙΑ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

13-14 Μαρτίου
Opel Grandland X Ultimate στην Ισπανία

21-22 Μαρτίου
Ford Mustang στη Γαλλία

19-20 & 21-22 Μαρτίου
Volvo XC40 στην Ελλάδα

28 Μαρτίου
Citroen C4 Cactus στην Ελλάδα 

19-20 Απριλίου
Suzuki Swift Sport στη Μάλαγα…

———————————————————————————————–

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 5
2. www.protothema.gr 15
3. www.gazzetta.gr 16
4. www.sport24.gr 18
5. www.newsit.gr 29
6. www.sport-fm.gr 37
7. www.newsbomb.gr 42
8. www.sdna.gr 45
9. www.newsbeast.gr 53
10. www.kathimerini.gr 69
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)
 

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 70
2. www.drive.gr 240
3. www.gocar.gr 268
4. www.autotriti.gr 288
5. www.motori.gr 441
6. www.autoblog.gr 733
7. www.4troxoi.gr 746
8. www.automoto.com.gr 964
9. www.autogreeknews.gr 1.021
10. www.enkinisi.gr 1.409
11. www.caroto.gr 2.144
12. www.caranddriver.gr 3.273
13. www.motorsite.gr 3.381
14. www.carzine.gr 3.436
15. www.gonews.gr 3.748
16. www.epitrohon.gr 3.857
17. www.highoctane.gr 9.256
18. www.autoholix.com 9.820
19. www.motornews.gr 9.839
20. www.4drivers.gr 10.859
21. www.movenews.gr 11.296
22. www.auto-internet.gr 11.344
23. www.offroader.gr 12.373
24. www.trcoff.gr 18.343
25. www.autonomous.gr 18.810
26. www.x-auto.gr 29.778
27. www.autoliveris.gr 32.350
28. www.kartnews.gr 41.264
* Τα, ixauto.gr, topspeed.gr και safetycar.gr δεν εμφανίζεται στις μετρήσεις.
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
** μέτρηση 12/3/2018 (13:00)


Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων

1.www.car.gr 22
2. www.ix.gr 2.620
3. www.carwall.gr 3.535

 

———————————————————————————————–

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Με… φόντο το Korres Project 4 (το ελληνικό super car) «τσάκωσε» ο φακός της στήλης τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων Ιάκωβο Κρομμύδα!

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων των Renault - Dacia στην Ελλάδα και πίσω του με φόντο το Korres Project!!!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης