Αισθητική που ταιριάζει απόλυτα στο σύγχρονο lifestyle, εξοπλισμός που δύσκολα συναντάται σε άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας, υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας, ικανοποιητικοί χώροι για τέσσερις επιβάτες, ισχυρός κινητήρας και, πάνω από όλα, ανταγωνιστική τιμή.

Το 500Χ Mirror είναι η πιο πρόσφατη και ενδιαφέρουσα πρόταση της Fiat στα compact crossover. Την οδηγήσαμε και σας λέμε με πάσα ειλικρίνεια πως αξίζει κάθε δεκάρα από τα χρήματά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα έχει όλα και συμφέρει

Τελική τιμή στα 21.200 ευρώ με 5 χρόνια εγγύηση και άτοκη χρηματοδότηση

Η νεότερη έκδοση με την ονομασία Mirror αναδεικνύει περαιτέρω τη μοντέρνα και δυναμική εμφάνιση του δημοφιλούς ιταλικού μοντέλου. Περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, χρωμιωμένα διακοσμητικά, παστέλ χρώμα και φυσικά το λογότυπο στις κολόνες του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περνώντας στο εσωτερικό, αντιλαμβάνεσαι με την πρώτη ματιά τις αναβαθμίσεις που έχουν γίνει στην κονσόλα, στο ταμπλό και στα καθίσματα.

Στην προσπάθεια να δώσουν έναν πιο ποιοτικό και νεανικό τόνο, οι Ιταλοί άλλαξαν πλήρως τις επενδύσεις, τις ταπετσαρίες και τα υφάσματα. Τα υλικά παραμένουν σκληρά, ωστόσο έχουν πολύ καλή συναρμογή, ενώ και η εργονομία είναι εξαιρετική.

Όσο για τους χώρους, είναι ιδανικοί για τέσσερα άτομα. Πίσω, δύο ενήλικες δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με τα πόδια ή το κεφάλι τους, ακόμη κι αν είναι άνω του μετρίου αναστήματος. Όσο για το πορτμπαγκάζ, είναι στον μέσο όρο των compact crossover με 350 λίτρα χωρητικότητας.

Τι άλλο να ζητήσει κάποιος;

Στιλάτο, πρακτικό και εργονομικο το σαλόνι του ιταλικού μοντέλου

Βέβαια, αυτό που μας έκανε περισσότερη εντύπωση είναι ο εξοπλισμός. Το 500X Mirror διαθέτει κυριολεκτικά τα πάντα. Ο υποψήφιος αγοραστής δεν θα χρειαστεί να πληρώσει επιπλέον αξεσουάρ για να το αποκτήσει, καθώς φέρει στάνταρ σύστημα πολυμέσων U-Connect με έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, σύστημα πλοήγησης, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος, προβολείς Xenon, σύστημα  προειδοποίησης σύγκρουσης και αυτόνομου φρεναρίσματος, σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, διζωνικό κλιματισμό, προσαρμοζόμενο Cruise Control, Bluetooth, Audiostreaming, Live Services, 6 αερόσακους και ESP/MSR/ASR/HillHolder/ERM.

Ευχάριστο στον δρόμο

Αποζημιώνει τον οδηγό με τα χαρακτηριστικά του

Το αυτοκίνητο προσφέρεται με τον βενζινοκινητήρα 1.4 Multiair απόδοσης 140 ίππων και τον diesel 1.6 MTJ με τους 120 ίππους. Η τιμή και στις δύο εκδόσεις διαμορφώνεται στα 21.200 ευρώ με το μηχανικό κιβώτιο και στα 21.900 ευρώ με το αυτόματο DCT.

Στη διάθεσή μας είχαμε τη βενζινοκίνητη έκδοση. Το μοτέρ κινεί με άνεση το αμάξωμα, έχει δύναμη στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, ωστόσο το γκάζι εμφανίζει μία μικρή υστέρηση στην απόκριση. Η μέση κατανάλωση καυσίμου σε πραγματικές συνθήκες υπερβαίνει τα 8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Η ευελιξία και η σβελτάδα που επιδεικνύει μέσα στην πόλη θα εκτιμηθούν δεόντως από τον οδηγό, όπως και η σταθερότητα στον αυτοκινητόδρομο. Χάρη στη σφιχτή ανάρτηση πατάει με σιγουριά στην άσφαλτο, δεν εμφανίζει κλίση στις στροφές, ενώ και η ηχομόνωση της καμπίνας παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα.

Ο ορισμός του value for money

Αξιόλογη και δελεαστική η πρόταση για όποιον ψάχνει ένα μικρό crossover

Όπως κάθε αυτοκίνητο, έτσι και το 500X έχει προτερήματα και αδυναμίες. Στα ατού του είναι φυσικά το εκπληκτικό πακέτο εξοπλισμού, το πρακτικό και λειτουργικό σύστημα πολυμέσων με τη μεγάλη οθόνη αφής και τις απεριόριστες εφαρμογές, τα πέντε χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και το άτοκο χρηματοδοτικό πρόγραμμα μέσω της FCA Bank. Στα μείον, η κατανάλωση καυσίμου, αλλά αυτό μπορεί να το καλύψει οποιοσδήποτε μέσω της πετρελαιοκίνητης έκδοσης, η οποία κοστίζει ακριβώς τα ίδια χρήματα.

Δείτε όλες τις εκδόσεις του 500Χ

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Fiat 500X Mirror 1.4 Multiair 
Κυβισμός (cc) 1.368 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 140/5.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 230/1.750
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 9,8
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 190
Μέση Κατανάλωση (λίτρα/100χλμ.) 6
Εκπομπές Ρύπων CO2 139 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 166,80 €
Μήκος (μέτρα) 4.248
Πλάτος (μέτρα) 1.976
Ύψος (μέτρα) 1.600
Βάρος (κιλά) 1.395
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 350
Τιμή (από…) 21.200€

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης