Του Λουκά Παπαλάμπρου

   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δημοφιλές κορεατικό μοντέλο ανανεώθηκε αισθητικά, αναβαθμίστηκε σημαντικά σε επίπεδο ποιότητας εσωτερικού και εξοπλισμού και απέκτησε ένα ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης.

Όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε κατά τη σύντομη επαφή μας με το ανανεωμένο Tuscon στο πλαίσιο της παρουσίασης που πραγματοποίησε η Hyundai στη Βαρκελώνη, το μεσαίο SUV έχει όλες τις δυνατότητες για να πρωταγωνιστήσει στην αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιοτικό, πλούσιο και ευρύχωρο

Το Tuscon είναι το best seller μοντέλο της Hyundai στην Ευρώπη το 2016 και  το 2017

Αρχικά, είναι μοντέρνο σχεδιαστικά, διαθέτει νεανικά χρώματα στο αμάξωμα και προβάλει έναν σύγχρονο και δυναμικό χαρακτήρα. Στην καμπίνα έχουν γίνει άλματα προόδου, με τους σχεδιαστές της εταιρείας να τοποθετούν μαλακά υλικά στο ταμπλό, να καλύπτουν με νέες επενδύσεις τις επιφάνειες και να εφοδιάζουν το αυτοκίνητο με κάθε λογής σύστημα ασφάλειας και άνεσης.

Ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων με τις απεριόριστες λειτουργίες, το σύστημα ασύρματης φόρτισης του smartphone, το Smart Cruise Control με Stop & Go, το σύστημα αυτόματο φρεναρίσματος με ανίχνευση πεζών και η κάμερα περιμετρικής θέασης.

Οι χώροι είναι στο ανώτατο όριο της κατηγορίας, προσφέροντας εξαιρετικά επίπεδα άνεσης για τέσσερις ενήλικες επιβάτες. Παράλληλα, τo πορτμπαγκάζ μπορεί να φιλοξενήσει χωρίς κανένα πρόβλημα τις αποσκευές τους, χάρη στα 513 λίτρα χωρητικότητας – 419 λτ. στην mild-hybrid έκδοση.

Πρωτοπορεί

Ανάλογα την έκδοση φοράει ζάντες 17, 18 και 19 ιντσών

Το ανανεωμένο Tuscon είναι το πρώτο μοντέλο της Hyundai που εφοδιάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης 48V. Συνδυάζεται με τον δίλιτρο diesel κινητήρα, καλύπτοντας πλήρως τις αυστηρότερες προδιαγραφές Euro 6d Temp. Στον δρόμο, το μοτέρ διακρίνεται για τη δύναμη και τα πλούσια αποθέματα ροπής.

Οι 186 ίπποι και τα 400 Nm, φροντίζουν για την άνετη κίνηση σε όλες τις συνθήκες, είτε στον αυτοκινητόδρομο είτε σε επαρχιακές διαδρομές. Η συγκεκριμένη έκδοση φέρει στάνταρ τετρακίνηση και προσφέρεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο 8άρι.

Η μέση κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται από 5,7 έως 6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων από 149 έως 157 γρ./χλμ., γεγονός που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι κάτοχοι.

Την άνοιξη στην Ελλάδα

Η Hyundai έχει τη νεότερη γκάμα αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Το ανανεωμένο Tuscon αναμένεται στη χώρα μας τον Οκτώβριο. Η εισαγωγική εταιρεία της Hyundai θα λανσάρει συγχρόνως την mild hybrid έκδοση, καθώς και τις υπόλοιπες βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες. Επίσης, στα μέσα του 2019 θα δούμε και έναν καινούργιο κινητήρα diesel τεχνολογίας «Smart Stream» χωρητικότητας 1,6 λίτρου με 48V υβριδική τεχνολογία.

Τα μοντέλα της Hyundai σε πρώτο πλάνο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης