Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   



Η έκφραση «όταν το καλό γίνεται καλύτερο», ταιριάζει απόλυτα στο γαλλικό supermini. Το Clio είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα αισθητικά, ευρύχωρα και ευχάριστα στην οδήγηση αυτοκίνητα, προσφέροντας οτιδήποτε επιζητεί ο σύγχρονος καταναλωτής.

Ανεβαίνει επίπεδο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρίσκεται τέσσερα χρόνια στην αγορά αλλά παραμένει στην πρώτη γραμμή

Η επιλογή ενός καινούργιου αυτοκινήτου τη σήμερον ημέρα και ειδικά στις δημοφιλείς compact κατηγορίες, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και οι προτάσεις απεριόριστες, προκαλώντας «σπαζοκεφαλιές» στους επίδοξους αγοραστές. Οι κατασκευαστές διαθέτουν στην γκάμα τους εξαιρετικά μοντέλα, ωστόσο, κάποια ξεχωρίζουν.

Το ανανεωμένο Clio έχει όλα τα φόντα για να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί παρά την ύπαρξη ολοκαίνουργιων μοντέλων στην κατηγορία. Το σημαντικότερο προσόν του μοντέλου της Renault είναι η ελκυστική και νεανική εμφάνισή του. Οι Γάλλοι έχουν πιάσει τον παλμό της εποχής και γνωρίζουν ποιες είναι ακριβώς οι απαιτήσεις του κοινού.

Έτσι, φρέσκαραν στα σημεία το αυτοκίνητο, αναδεικνύοντας περαιτέρω τις καμπύλες και το δυναμικό design του αμαξώματος.

Tα έχει όλα

Όμορφη, ποιοτική και εργονομική η καμπίνα του Clio

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, όσον αφορά στην εικόνα. Η προσθήκη νέων επενδύσεων και φινιρισμάτων ήταν επιβεβλημένη, προκειμένου να τονωθεί η αισθητική του. Η ποιότητα των υλικών και η συναρμογή παραμένουν σε καλά επίπεδα, με το ανασχεδιασμένο τιμόνι και τους νέους διακόπτες να δίνουν επιπλέον πόντους στον τομέα της εργονομίας.

Στο κέντρο της κονσόλας κυριαρχεί η οθόνη 7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων  infotainment ΜediaNav, με τις υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας και εφαρμογές. Μέσω αυτής, ο οδηγός μπορεί να ελέγξει όλες τις λειτουργίες και να απολαύσει τις μετακινήσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, το Clio 1.2 TCe προσφέρεται μόνο στην έκδοση Dynamic, κάτι που σημαίνει ότι διαθέτει στάνταρ πλειάδα συστημάτων άνεσης και ασφάλειας.

Οι χώροι είναι ικανοποιητικοί για τέσσερις επιβάτες, με τους πίσω να έχουν αρκετό αέρα για τα κεφάλια τους. Το πορτμπαγκάζ είναι από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας, έχοντας χωρητικότητα 300 λίτρων και αρκετό βάθος για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις μιας παρέας ή οικογένειας.

Πιάνει τα… 120

Σου δίνει τη δυνατότητα να κινηθείς σε γρήγορους ρυθμούς

Κάτω από το καπό του Cliο βρίσκεται ένας από τους κορυφαίους 1.200άρηδες βενζινοκινητήρες. Το μοτέρ αποδίδει 120 ίππους και 205 Nm ροπής, συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και σύστημα start/stop. Οι επιδόσεις του είναι εξαιρετικές, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να κινηθεί με όποιο ρυθμό επιθυμεί. Αρωγός σε αυτό είναι το εξάρι κιβώτιο με τη σωστή αίσθηση και κλιμάκωση.

Η λειτουργία του μοτέρ είναι υποδειγματική, εμφανίζοντας τη δύναμή του σε όλο το φάσμα των στροφών. Παράλληλα, είναι σχετικά ήσυχο και δεν κουράζει τους επιβάτες σε συνθήκες πίεσης. Την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται στα 6,5 – 7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, σε πραγματικές συνθήκες. Βέβαια, αν έχεις συνέχεια το δεξί πόδι βυθισμένο στο γκάζι, τότε δεν αποκλείεται να δεις ακόμα και 10 λτ. στο trip computer.

Ότι πρέπει για τους ελληνικούς δρόμους

Από τα πιο δυναμικά και ευχάριστα στην οδήγηση supermini

Ίσως από τα πιο ευχάριστα οδηγικά supermini, με πολύ καλό στήσιμο και ανάρτηση που θαρρείς και έχει σχεδιαστεί για τη χώρα μας. Ο οδηγός θα εκτιμήσει από τα πρώτα χιλιόμετρα την ποιότητα κύλισης και τον σπορ χαρακτήρα του. Χάρη στα φαρδιά μετατρόχια πατάει με σιγουριά στην άσφαλτο και είναι απόλυτα σταθερό.

Αν επιθυμείς να κινηθείς πιο γρήγορα σε διαδρομή με στροφές, θα εκτιμήσεις την ακρίβεια και αμεσότητα του τιμονιού, την απουσία κλίσης του αμαξώματος και τα υψηλά περιθώρια πρόσφυσης. Μέσα στην πόλη, εμφανίζει την απαιτούμενη ευελιξία, παρκάρει εύκολα χάρη στις συμπαγές διαστάσεις και το γρήγορο σύστημα διεύθυνσης.

Με 16.430 ευρώ το πήρες φουλ εξοπλισμένο

Το Clio είναι στιλάτο, πλήρως εξοπλισμένο στην βενζινοκίνητη έκδοση 1.2 TCe και ενδιαφέρον στον δρόμο. Ιδανικό για καθημερινές μετακινήσεις, ικανοποιώντας τόσο αυτούς που κινούνται συνεχώς μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και αυτούς που αρέσκονται στα ταξίδια. Παραμένει ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα της αγοράς, με την τιμή του, παρότι τσουχτερή, να δικαιολογείται για αυτά που προσφέρει.


Τεχνικά χαρακτηριστικά

Renault Clio 1.2 TCe 
Κυβισμός (cc) 1.197 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 120/5.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 205/2.000
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 9
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 199
Μέση Κατανάλωση (λίτρα/100χλμ.) 5,3
Εκπομπές Ρύπων CO2 118 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 115,64 €
Μήκος (μέτρα) 4.062
Πλάτος (μέτρα) 1.731
Ύψος (μέτρα) 1.448
Βάρος (κιλά) 1.090
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 300
Τιμή (από…) 16.430€

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης