Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα μοντέλο ανατρεπτικό, με δική του προσωπικότητα και χαρακτηριστικά που δεν συναντάς σε κανένα άλλο αυτοκίνητο βρίσκεται ήδη στην ελληνική αγορά.

Ο λόγος για το νέο Citroen C4 Cactus, ένα μοντέλο που το… γνωρίζουμε από το 2014, και το οποίο άλλαξε, προς το καλύτερο.

Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Citroen C4 Cactus

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτοκίνητο με προσωπικότητα
Το βλέπεις και καταλαβαίνεις πως είναι μοναδικόΕξωτερικά με μία απλή ματιά μπορεί ο καθένας να καταλάβει την προσωπικότητα που το διακρίνει.

Ωστόσο στη νέα γενιά ένα χαρακτηριστικό που καθιστά μοναδικό το γαλλικό μοντέλο αφορά στην άνεση που προσφέρει στους επιβάτες αλλά και στην ξεχωριστή καμπίνα που σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον.

To εσωτερικό του γαλλικού μοντέλου

Εσωτερικά
Ανοίγοντας την πόρτα και μπαίνοντας μέσα στην καμπίνα διαπιστώνεις και το επίπεδο διαφορετικότητας Συνδυασμός ρετρό και σύγχρονων στοιχείων…από άλλα αυτοκίνητα. Οι ιμάντες στις πόρτες, το ανάγλυφο μοτίβο στο ντουλαπάκι του συνοδηγού κ.ά. σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι βρίσκεται σε ένα μοναδικό μοντέλο που συνδυάζει ρετρό και σύγχρονα χαρακτηριστικά όπως, οθόνη αφής στην κεντρική, ψηφιακό πίνακα οργάνων κ.ά.

Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο που… αρέσει στο μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων οδηγών αφορά στη μεγάλη γυάλινη οροφή που καλύπτει σχεδόν όλη την επιφάνεια και είναι φτιαγμένη από τέτοιο υλικό που δεν επιτρέπει στον ήλιο να εισβάλει στην καμπίνα.

Και μόνο που τα βλέπεις καταλαβαίνεις πόσο άνετα είναι...

Άνεση…
Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε τα άνετα καθίσματα που θυμίζουν πολυθρόνες σπιτιού και θα Στο C4 Cactus και κάθεσαι άνετα (καθίσματα) και ταξιδεύεις άνετα (ανάρτηση)…λατρέψουν οι επιβάτες που αναζητούν άνεση.

Τα εμπρός καθίσματα διαθέτουν… γέμιση με νέο αφρό υψηλής πυκνότητας που προσφέρουν βέλτιστη άνεση αποτρέποντας οποιαδήποτε καθίζηση μετά από πολλές ώρες στο τιμόνι, όπως επίσης αποτρέπει και τη γήρανση του καθίσματος μετά από πολυετή χρήση.

Το C4 Cactus κινείται άνετα και χωρίς να κουράζει τους επιβάτες

Νέα ανάρτηση
Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που δίνουν επιπλέον bonus στην άνεση των επιβατών έχει να κάνει Οδηγείς το νέο C4 Cactus και καταλαβαίνεις με την πρώτη πόση δουλειά έχει γίνει στο σύστημα της ανάρτησης…με τη νέα ανάρτηση για την οποία έχουν κατοχυρωθεί περίπου 20 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Συγκεκριμένα τα αμορτισέρ διαθέτουν δύο υδραυλικά στοπ (ένα για τη συμπίεση και ένα για την αποσυμπίεση) που εξαλείφουν το «τράνταγμα» που δημιουργείται όταν μια συμβατική ανάρτηση φτάνει στο τέλος της διαδρομής της.

Έτσι το γαλλικό μοντέλο προσφέρει εξαιρετική άνεση στους επιβάτες και να τους κάνει να αισθάνονται άρχοντες όταν κάθονται.

Οι κινητήρες ξεκινούν από τα 1.2 λίτρα (βενζίνη) ενώ υπάρχει και έκδοση diesel 1.6

Κινητήρες – εκδόσεις
Από πλευράς μηχανικών συνόλων υπάρχει η επιλογή κινητήρων βενζίνης και diesel. Η υψηλότερης Κορυφαία έκδοση από πολλές… οπτικές γωνίες είναι η 1.2 με τους 130 ίππους… απόδοσης έκδοση βενζίνης είναι διαθέσιμη με τον υπερτροφοδοτούμενο 1.2 λίτρων με 130 ίππους ενώ υπάρχει ακόμα ένας με 110 άλογα.

Η βασική έκδοση κινείται από τον PureTech 82 (1.200 κ.εκ.), που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων. Αρχικά από πλευράς diesel είναι διαθέσιμη η έκδοση 1.6 με τους 100 ίππους ενώ από το ερχόμενο φθινόπωρο θα πωλείται και ένας ακόμη κινητήρας πετρελαίου που θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και θα αποδίδει 120 ίππους.

Οι τιμές του Citroen C4 Cactus ξεκινούν από τα 14.850 ευρώ ενώ η εργοστασιακή εγγύση αγγίζει τα πέντε χρόνια.


Για να δείτε αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις εκδόσεις του C4 Cactus πατήστε
ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μοντέλο πατήστε ΕΔΩ

 

Το μήκος του γαλλικού μοντέλου αγγίζει τα 4,17 μέτρα
Και το πίσω μέρος ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στους δρόμους...
Και να θες να το... στρίψεις, στρίβει! Γαλλικό είναι άλλωστε!

Οι ιμάντες στις πόρτες...
Ο πίνακας οργάνων...
Η οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα...
Κουμπιά πολλαπλών χρήσεων στο τιμόνι...
Το ανάγλυφο μοτίβο στο ντουλαπάκι του συνοδηγού...
Ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 358 λίτρα...

Το λόγότυπο Cactus στην πίσω κολώνα...
Ακόμα και οι ζάντες έχουν το δικό τους χαρακτήρα...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης