Οδηγεί ο Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο μοντέλο στην γκάμα της Mercedes ακούει στο όνομα X-Class και ανήκει στην κατηγορία των οχημάτων της κατηγορίας pick up. Σίγουρα φαντάζει μία πολύ ιδιαίτερη πρόταση της γερμανικής φίρμας Το πολυσυζητημένο X-Class  βρίσκεται στην Ελλάδα και βάζει σε σκέψη πολλούς επαγγελματίες αλλά και χομπίστες!αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Και αυτό διότι η Mercedes από το 1954 (!) είχε μοντέλο για την κατηγορία pick up με το τότε, 180D Bakkie!

Τελικά, το πολυσυζητημένο X-Class ήρθε στην Ελλάδα και απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε αυτούς που ασχολούνται με extreme κυρίως σπορ. Είναι γνωστό πως το X-Class βασίζεται στο Nisan Navara και αυτό δεν είναι… κρυφό αλλά ούτε και τυχαίο. Πρώτο, γιατί η Mercedes ήθελε να βγάλει στην αγορά ένα προσιτό pick up και όχι ένα pick up που δεν θα μπορεί να αγοράσει ο καταναλωτής λόγω κόστους και δεύτερο, λόγω της αξιοπιστίας. Από εκεί και πέρα, το χέρι τους έβαλαν οι άνθρωποι της γερμανικής φίρμας και το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο, όπως άλλωστε μας είπαν και οι ίδιοι οι Γερμανοί το καλοκαίρι του 2017 κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας παρουσίας στο Κέιπ Τάουν. Ό,τι δηλαδή αγγίζεις στην X-Class είναι Mercedes!

Δείτε το video με τη… λασποθεαραπεία που κάναμε με την X-Class

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν το 4×4 γίνεται παιχνιδάκι
Έχοντας στα χέρια μας την X 250 d 4MATIC Progressive αποφασίσαμε να την δοκιμάσουμε σε συνθήκες «καθημερινές» για τέτοιου είδους όχημας. Μην ξεχνάμε πως όλα τα pick up είναι H X-Class δεν είναι μόνο εργαλείο για τον επαγγελματία αλλά και παιχνίδι για τον χομπίστα…σκληροτράχηλα για να καλύπτουν τις ανάγκες του επαγγελματία, άρα μπορούν να γίνουν παιχνιδάκι στα χέρια του χομπίστα. Με λίγα λόγια επισκεφτήκαμε τον Στέφανο Αττάρτ, τον… γκουρού στα οχήματα 4×4, για να το δοκιμάσουμε εκτός δρόμου και σε δύσκολες καταστάσεις.

Να θυμίσουμε πως ο Στέφανος Αττάρτ έχει μεγάλη… προϊστορία με τη Mercedes καθώς είχε κατασκευάσει πριν από χρόνια ένα Smart ύψους 3,5 μέτρων. Επίσης είχε συνεργαστεί με τους Γερμανούς όπου είχε διασκευάσει μία ML που πήγαινε σχεδόν παντού ενώ έκανε την εμφάνισή της και σε αγώνες!

Πλέον η γκάμα με τα τετρακίνητα μοντέλα της Mercedes διαθέτει και... pick up!!!


Κινητήρας 2.3 λίτρων
Η X-Class εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο 2.3 λίτρων, έχει κίνηση στους 4 τροχούς και ο οδηγός Όταν ταξιδεύεις μόνο «αγροτικό» δεν έχεις την αίσθηση ότι οδηγείς…από έναν περιστροφικό διακόπτη ή κουμπιά μπορεί να επιλέξει, αν θέλει να έχει «κοντά» αν θέλει να κατέβει με ασφάλεια απότομες κατηφόρες κ.ά. Ο συγκεκριμένος κινητήρας καλύπτει προδιαγραφές Euro 6, αποδίδει 190 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο.

Με λίγα λόγια ο οδηγός μπορεί να κινηθεί άνετα και χωρίς… κούραση εκτός δρόμου, ακόμα και στην περίπτωση που δεν γνωρίζει πολλά – πολλά από 4×4. Η X-Class όμως κινείται άνετα και στο δρόμο, ταξιδεύει με τέτοιο τρόπο που δεν θυμίζει «αγροτικό» ενώ αξίζει να αναφερθούμε στην πολυτέλεια του εσωτερικού που δικαιολογεί το όνομα Mercedes.

Σκέτη απόλαυση...

Άνετο και πολυτελές
Η διπλοκάμπινη έκδοση μπορεί να φιλοξενήσει πέντε επιβάτες, ενώ το σημαντικό αφορά στην άνεση. Ακόμα και.. πρίζες έχει η καρότσα!

Και επειδή τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν εξελιχτεί πάρα πολύ και επειδή αναφερόμαστε σε Mercedes ο εξοπλισμός, ανάλογα βέβαια και με τα χρήματα που είναι διατεθειμένος να δώσει ο αγοραστής, εξοπλίζεται με πολλά τεχνολογικά gadget.

Από εκεί και πέρα, η καρότσα διαθέτει δέστρες, ακόμα και… πρίζες προκειμένου να εξυπηρετήσει τον ιδιοκτήτη όταν μεταφέρει πράγματα ή ογκώδη αντικείμενα.  

Εσωτερικό... Mercedes

Τιμές και ιπποδυνάμεις
H X-Class είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις με τιμές που ξεκινούν από τα 35.028 και φτάνουν τα 48.000 ευρώ. Εφοδιάζεται με μηχανικό αλλά και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και με ιπποδυνάμεις που ξεκινούν από τους 163 και φτάνουν τους 190 ίππους.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Mercedes X 250d 4matic (AT)*
Κυβισμός 2.298 κ.εκ.
Ισχύς (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 190/3.750
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 450/1.500-2.500
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 11,8 δευτ.
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 176
Μέση Κατανάλωση 7,9 λτ./100 χλμ.
Εκπομπές Ρύπων CO2 207 γρ./χλμ
Τέλη Κυκλοφορίας
Μήκος (μέτρα) 5,34
Πλάτος (μέτρα) 1,90
Ύψος (μέτρα) 1,81
Βάρος (κιλά) 2.234
Διαστάσεις καρότσας 1,581μήκος x 1,560 πλάτος
 Τιμή (από…) 39.880 ευρώ

  * με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Mercedes X-Class πατήστε ΕΔΩ


Για να δείτε αναλυτικά τον τιμοκατάλογο της X-Class πατήστε
ΕΔΩ

Σκαρφαλώνει άνετα ακόμα και με ελαστικά δρόμου...
Όταν λέμε... σκάβει το εννοούμε!
Ακόμα και trial μπορείς να κάνεις με την X-Class. Παρατηρήστε τον πίσω τροχό!

Μπορεί να είναι για... δουλειά αλλά σίγουρα κάνει και για ευχαρίστηση!

Από τα SUV στα pick up!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης