Οδηγεί ο Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


To ΜΙΝΙ είναι ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο. Από κάθε πλευρά. Σχεδιαστικά, έσω – έξω, αλλά και οδηγικά. Κανείς δεν αμφισβητεί πως η απόφαση των ανθρώπων της μάρκας να το επαναφέρουν στη… ζωή
Το MINI Clubman είναι ένα μοντέλο με στυλ, επιδόσεις και… προσωπικότητααποδείχτηκε κίνηση ματ, καθώς κατάφερε να δημιουργήσει μία νέα κατηγορία που ακόμα οι ανταγωνιστές προσπαθούν να μιμηθούν, χωρίς όμως επιτυχία.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια γνωρίζαμε το κλασικό τρίθυρο MINI. Μετά μάθαμε την Cabrio εκδοχή του, το υπερυψωμένο Countryman και αργότερα το coupe υπερυψωμένο με την ονομασία Paceman (έχουν υπάρξει και μερικά άλλα). Και εκεί που νομίζαμε πως τα έχουμε δει όλα έκανε την εμφάνισή του το πεντάθυρο MINI, καταφέρνοντας πολύ σ΄θυντομα να κερδίσει υψηλά ποσοστά πωλήσεων. Και εδώ θα πείτε πως όλα τελείωσαν. Λάθος! Γιατί πώς θα μπορούσε ένα premium μικρό να γίνει ακόμα πιο… premium;

Σπαζοκεφαλιά για πολλούς, όχι όμως για τους ανθρώπους της βρετανικής φίρμας που πλέον ελέγχουν οι Γερμανοί, οι οποίοι αποφάσισαν να επαναφέρουν στο προσκήνιο το Clubman. Ένα μοντέλο που το είχαμε δει και στο παρελθόν, το οποίο όμως δεν τα είχε πάει και τόσο… καλά, με αποτέλεσμα να σταματήσει η παραγωγή του πρόωρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας μπροστά σου το Clubman Cooper S μαζί φυσικά με τα... κλειδιά γνωρίζεις από πριν πως θα περάσεις ωραία το υπόλοιπο της ημέρας!

Αυτοκίνητο με έξι πόρτες!
Αυτό το νέο MINI βρέθηκε στα χέρια μας και με αυτό είχαμε τη δυνατότητα να καλύψουμε εκατοντάδες Πολυτέλεια, έξι… πόρτες και πολλά γκάζια για μέγιστη οδηγική απόλαυση! χιλιόμετρα εντός και εκτός πόλης. Στην κορυφαία έκδοση του, το MINI Clubman Cooper με το διακριτικό γράμμα “S” αποδίδει από τα 2.0 λίτρα, 192 ίππους. Αυτά όμως είναι για… μετά, καθώς ένα Clubman κεντρίζει το ενδιαφέρον λόγω της σχεδίασης του. Πλέον οι πόρτες για τους επιβάτες, έγιναν από τρεις – τέσσερις και συνολικά ο αριθμός σταμάτησε στις έξι… πόρτες (δύο στο πορτ μπαγκάζ).

Εσωτερικά,  οδηγός και συνοδηγός θα μείνουν ικανοποιημένοι από την πολυτέλεια και την άνεση κάτι που θα ισχύσει και με τα παιδιά που έχουν πλέον στη διάθεσή τους μεγάλους χώρους, ακόμα και «μπράτσο» στη μέση της πίσω σειράς καθισμάτων.

Οι δύο πόρτες του χώρου αποσκευών ανοίγουν ανάποδα...

Έχει πολύ γκάζι…
Όσοι έχουν μπει σε ένα σύγχρονο MINI γνωρίζουν την εικόνα. Για όσους δεν το έχουν πράξει (ακόμα), μιλάμε για κάτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν. Εδώ να προσθέσουμε την Η έκδοση Cooper S «στρίβει» και σε… αναγκάζει να πατήσεις πολύ βαθιά το γκάζι!λειτουργικότητα που συναντά κανείς, ενώ ξεχωρίζουν τα απίστευτα gadget που τα κάνεις δικά σου, αρκεί να διαθέσεις και τα ανάλογα χρήματα. Να σημειώσουμε επίσης και τα 360 λίτρα στο χώρο αποσκευών, νούμερο ιδιαίτερα μεγάλο για ένα… MINI, αλλά όχι και τόσο μεγάλο για μία οικογένεια.

Τι γίνεται  όμως στο δρόμο; Πώς πάει; Την απάντηση την γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με τα αυτοκίνητα. Τρένο… θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την οδηγική του συμπεριφορά καθώς και αυτό είναι ένα μοντέλο της γκάμας, που δείχνει να ακολουθεί πιστά τα χνάρια από τα… αδερφάκια του. Δεν περνά πολύ ώρα για να το καταλάβεις, αρκεί να πατήσεις το γκάζι που στην περίπτωση του Cooper S προσφέρει αρκετή δύναμη… Έτσι, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 7.2 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 228 χλμ./ώρα. Καθόλου άσχημα! Όπως… καθόλου άσχημη δεν είναι και η κατανάλωση καυσίμου που κυμαίνεται λίγο πάνω από τα 8 λίτρα (σε πραγματικές συνθήκες) για κάθε 100 χλμ.

Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε πολύ ψηλά επίπεδα. Το αντιλαμβάνεσαι με το που καθίσεις στη θέση του οδηγού...

Ξεχωριστές καταστάσεις…
Στο δια… ταύτα, το Clubman δεν είναι ένα απλό MINI. Είναι ένα ξεχωριστό MINI με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το παλαιό τρίπορτο Clubman έγινε τετράπορτο φτάνοντας συνολικά τις… 6 πόρτες (με το πορτ μπαγκάζ)Φτιάχτηκε για να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη και να δώσει τη δυνατότητα νέων επιλογών σε αυτούς που είναι ιδιοκτήτες κάποιου άλλου μοντέλου της φίρμας ή σκέφτονται την αγορά ενός premium μικρού οικογενειακού αυτοκινήτου.

Απευθύνεται σε αυτούς που έχουν αγάπη με την πολυτέλεια, θέλουν να αισθάνονται ευχάριστα όταν οδηγούν και όταν τους τη… δώσει, να μπορούν να στρίψουν και να ευχαριστηθούν την ταχύτητα. Αρνητικό σημείο (για την Ελλάδα) η χωρητικότητα του κινητήρα που θα προβληματίσει το κοινό, το οποίο όμως έχει και την επιλογή να κατευθυνθεί σε μικρότερες εκδόσεις βενζίνης – diesel χωρητικότητας 1.5 λίτρων.

Επισκεφτείτε τη σελίδα της ΜΙΝΙ και δημιουργήστε το δικό σας CLUBMAN όπως το… φαντάζεστε πατώντας ΕΔΩ

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά MINI Clubman Cooper S
Κυβισμός 1.998 κ.εκ.
Ισχύς (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 192/5.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 280/1.250
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 7.2
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 228
Μέση Κατανάλωση (λίτρα/100χλμ.) 6.3
Εκπομπές Ρύπων CO2 147
Τέλη Κυκλοφορίας 271.95
Μήκος (μέτρα) 4.253
Πλάτος (μέτρα) 1.800
Ύψος (μέτρα) 1.441
Βάρος (κιλά) 1.360
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 360- 1.250
 Τιμή (από…) 27.100

Ένα MINI, όποιο και να είναι αυτό, στρίβει και υπακούει πιστά το... αφεντικό του
Η πίσω σχεδίαση είναι μοναδική και δεν θυμίζει κανένα άλλο μοντέλο της αγοράς...
Στις ψηλές ταχύτητες κάνουν την εμφάνισή τους αεροδυναμικοί θόρυβοι...
Το μήκος του Clubman ξεπερνά τα 4.2 μέτρα...

All Time Classic...
Πατώντας το κουμπί που βρίσκεται στο κλειδί ανοίγει ο χώρος αποσκευών...

Η καμπίνα των εμπρός επιβατών όπως φαίνεται από την πλευρά του οδηγού...
Η καμπίνα των εμπρός επιβατών όπως φαίνεται από την πλευρά του συνοδηγού...
Ακόμα και ο πίνακας οργάνων ξεχωριστός...ν είναι
Με τον περιστροφικό διακόπτη και τα κουμπιά γύρω από αυτόν ελέγχεις τις λειτουργίες της κεντρικής κονσόλας...
Θήκες για διάφορά αντικείμενα ακόμα και στις πόρτες...
Η οθόνη αυτή εμφανίζεται μπροστά στο παρ μπριζ και ενημερώνει τον οδηγό για την ταχύτητα αλλά και για άλλα στοιχεία που τον ενδιαφέρουν για να μην του αποσπά την προσοχή ο πίνακας οργάνων...
Ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 360 λίτρα και διαθέτει και δεύτερο 'πάτωμα'...
Η πίσω σειρά καθισμάτων πέφτει και ο χώρος διαμορφώνεται για να καλύπτει τις ανάγκες των επιβατών...
Αυτοκίνητο σκέτη τέχνη...
Από ένα σχέδιο γεννήθηκε το εκκεντρικό MINI Clubman...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης