Οι εκδόσεις «Παπαζήση» και ο «Ιανός» παρουσιάζουν το βιβλίο «Εγχειρίδιο Εγκληματολογίας για τον Αστυνομικό και Δικαστικό Συντάκτη» της Αγγελικής Φ. Καρδάρα, την Πέμπτη 9 Μαρτίου (ώρα 18.00) στο βιβλιοπωλείο Ianos.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνος Σόμπολος, δημοσιογράφος και πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, ο οποίος θα συντονίσει και τη συζήτηση.
Γιάννης Πανούσης, Ομ. Καθηγητής Εγκληματολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Χρήστος Τσουραμάνης, Ομ. Καθηγητής Εγκληματολογίας, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
Ρομίνα Ξύδα, δημοσιογράφος.
και η συγγραφέας Αγγελική Καρδαρά, Δρ Τμήματος ΕΜΜΕ Παν/μίου Αθηνών-Φιλόλογος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το Εγχειρίδιο Εγκληματολογίας για τον Αστυνομικό και Δικαστικό Συντάκτη, από τις εκδόσεις Παπαζήση, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη δημοσιογραφική έρευνα, φέροντας την επιστήμη της εγκληματολογίας κοντά στο αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ. Αποτελεί έναν πλήρη οδηγό για ζητήματα εγκληματολογικού ενδιαφέροντος, προκειμένου οι αστυνομικοί και δικαστικοί συντάκτες, αλλά και οι φοιτητές και απόφοιτοι Δημοσιογραφικών Σχολών, να αποκομίσουν ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη γνώση για το αντικείμενο της εγκληματολογίας, σε συσχετισμό με τα μίντια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Εγχειρίδιο πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο κάθε δημοσιογράφου, γιατί παρουσιάζει την βασική νομική και εγκληματολογική ορολογία που οφείλει να γνωρίζει ο αστυνομικός και δικαστικός συντάκτης.

Διερευνά εγκληματολογικές τυπολογίες και παραθέτει τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα σχετικά με τα εγκλήματα κατά της ζωής και κατά της γενετήσιας ελευθερίας που απασχολούν το αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ. Παράλληλα, ανοίγει τους φακέλους ειδικών θεμάτων, όπως τρομοκρατία και οργανωμένο έγκλημα, νεανική παραβατικότητα, γυναικεία εγκληματικότητα, έγκλημα του βιασμού και παιδοβιασμού, ηλεκτρονικό έγκλημα, δημοσιογραφία των πολιτών στην νέα ψηφιακή εποχή δημοσιογραφίας κ.ά.

Το Εγχειρίδιο αναδεικνύει επίσης τις «σκοτεινές» πτυχές πολύκροτων υποθέσεων που απασχόλησαν τα μίντια σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και άνοιξαν νέο δρόμο στην εγκληματολογική έρευνα. Καταγράφει τις απόψεις έγκριτων επιστημόνων και ενημερώνει τον αναγνώστη για πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τα σοβαρά εγκληματολογικά ζητήματα.

Το Εγχειρίδιο Εγκληματολογίας για τον Αστυνομικό και Δικαστικό Συντάκτη αποτελεί ουσιαστικά τη «γέφυρα» ανάμεσα στη δημοσιογραφία και την εγκληματολογία, παρέχοντας με τρόπο κατανοητό στους αστυνομικούς και δικαστικούς συντάκτες την αναγκαία εγκληματολογική γνώση για να εμβαθύνουν στις υποθέσεις που καλύπτουν δημοσιογραφικά.

Ianos -Σταδίου 24, Τ. 210 3217810, www.ianos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης