Δείτε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ιανού για την προσεχή εβδομάδα Δευτέρα 12/2 έως Σάββατο 17/2 2018.

«Να ζεις δυνατά» της Μάρως Θεοδωράκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη με τίτλο «Να ζεις δυνατά». Ένα νεανικό μυθιστόρημα για τις διατροφικές διαταραχές στη δύσκολη περίοδο της εφηβείας. Η 15χρονη Έλενα ζει στον παλμό των πανελληνίων, του ανταγωνισμού και του άγχους για το μέλλον της. Έχει βαρεθεί τα κηρύγματα της μητέρας της, δείχνει να πλήττει με τους συνομηλίκους της και μέρα με τη μέρα χάνει την εμπιστοσύνη στον εαυτό της. Αγχώνεται για την εμφάνισή της και οι προσωπικές και οικογενειακές θύελλες που αντιμετωπίζει την επηρεάζουν τόσο που φλερτάρει αδιάκοπα με τις διατροφικές διαταραχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο και τη συγγραφέα

«Μιλώντας στην Αθηνά για το χάος και την πολυπλοκότητα» του Τεύκρου Μιχαηλίδη και του Τάσου Μπούντη.

Οι εκδόσεις Πατάκη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο «Μιλώντας στην Αθηνά για το χάος και την πολυπλοκότητα» του Τεύκρου Μιχαηλίδη και του Τάσου Μπούντη.

Θα μιλήσουν οι:

Δρ. Αστέρω Προβατά ερευνήτρια στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Τεύκρος Μιχαηλίδης

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι:

Μαρία Δαμασιώτη ηθοποιός

Ανδρέας Μιχαηλίδης συγγραφέας – αφηγητής



Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μια ξαφνική, απροσδόκητη βροχή µαταιώνει τα εκδροµικά σχέδια της Αθηνάς, κλονίζοντας την εµπιστοσύνη της προς τα µετεωρολογικά δελτία. Ο κύριος Αρχιµήδης, γείτονάς της, καθηγητής µαθηµατικών στο πανεπιστήµιο, αναλαµβάνει να της εξηγήσει τις δυσκολίες στην πρόγνωση του καιρού εντάσσοντας το κλίµα σε µια γενικότερη κατηγορία φαινοµένων που χαρακτηρίζονται ως χαοτικά.

Εγκαινιάζεται έτσι µια σειρά συναντήσεων στη διάρκεια των οποίων η νεαρή µαθήτρια µυείται στα µυστικά της πολυπλοκότητας, ενός σχετικά νέου γνωστικού αντικειµένου που συνδυάζει τα µαθηµατικά µε τις φυσικές και κοινωνικές επιστήµες σε µια προσπάθεια να ερµηνεύσει φαινόµενα που η παραδοσιακή σοφία δυσκολεύεται να διερευνήσει. Κουβεντιάζοντας µε τον ηλικιωµένο καθηγητή, η Αθηνά και οι φίλες της θα έρθουν σε επαφή µε έννοιες όπως η αυτοοµοιότητα, τα φράκταλ, οι κλασµατικές διαστάσεις, οι παράξενοι ελκυστές και θα καταλάβουν πώς όλα αυτά εµπλέκονται στη λειτουργία του σώµατός µας, στην ανάπτυξη των φυτών, στον σχηµατισµό των ακτογραµµών, στη µορφή των νεφών…

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο και τους συγγραφείς

«Επιλέγοντας: η κοινή γνώμη και τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα και στον Κόσμο, 2015-2017» του Γιάννη Κωνσταντινίδη

Οι εκδόσεις «Τζιόλα» παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Γιάννη Κωνσταντινίδη με τίτλο «Επιλέγοντας: η κοινή γνώμη και τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα και στον Κόσμο, 2015-2017».

Θα μιλήσουν οι:

Ηλίας Νικολακόπουλος τ. καθηγητής Εκλογικής Κοινωνιολογίας

Αγγελική Σπανού δημοσιογράφος

Σταύρος Θεοδωράκης επικεφαλής του Κινήματος «Το Ποτάμι»

Ρούλα Νέζη πολιτική επιστήμονας και μεθοδολόγος



Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το βιβλίο αποτυπώνει, αλλά και ανιχνεύει, τα πολιτικά γεγονότα στην Ελλάδα σε μία πυκνή χρονική περίοδο, εντάσσοντας ωστόσο τις εξελίξεις αυτές σε ένα ευρύτερο πλέγμα πολιτικών συμβάντων ανά τον κόσμο. Με σημείο αναφοράς άλλοτε τις μάζες και άλλοτε τις ελίτ, το βιβλίο καταγράφει επιλογές και επιχειρεί να τις ερμηνεύει στη βάση ποσοτικών δεδομένων.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο και τον συγγραφέα

Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος – Παρουσίαση νέων τίτλων

Οι εκδόσεις «Σεναριογράφων Ελλάδος» παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ έναν τόμο, φόρο τιμής, με συνεντεύξεις των καταξιωμένων σεναριογράφων Βαγγέλη Γκούφα, Γιάννη Κακουλίδη, Λευτέρη Καπώνη, Κώστα Μουρσελά και Σούλας Πιερράκου και έναν τόμο που περιλαμβάνει τα τρία θεατρικά μονόπρακτα «Βόλτα στη λιακάδα» του Pepe Abas, «Τα θηλαστικά» της Ευτυχίας Γιαννάκη, και «Φλικ Φλοκ» της Αγγελικής Παρδαλίδου που διακρίθηκαν κατά την τελική φάση του Εργαστηρίου «Νέων Θεατρικών Συγγραφέων» που λειτουργεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Παρουσιάζει ο πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς.

Δείτε περισσότερα

Γιώργος Δημόπουλος και Γιάννης Λαφαζάνος

Οι εκδόσεις Μίνωας και ο ΙΑΝΟS σας προσκαλούν σε μια διπλή παρουσίαση των βιβλίων του Γιώργου Δημόπουλου, «Αισιοδοξία. Ευχαριστώ, θα πάρω!» και «Η μαγεία του έρωτα» το οποίο έχει συγγράψει με τον Γιάννη Λαφαζάνο.



Λίγα λόγια για το βιβλίο: «Αισιοδοξία. Ευχαριστώ, θα πάρω!»

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το βιβλίο Αισιοδοξία – Ευχαριστώ θα πάρω!. Μια νέα εμπλουτισμένη έκδοση, από τον γνωστό ψυχίατρο Γιώργο Δημόπουλο, ενός βιβλίου που μας δείχνει πώς να είμαστε αισιόδοξοι ακόμα και όταν όλα γύρω μας δεν πάνε καλά. Η αισιοδοξία δεν είναι μια συλλογή στοχασμών γύρω από τη συνηθισμένη φράση «να περνάω καλά…

Διαβάστε περισσότερα για τα βιβλία και τους συγγραφείς

Λίνα Σόρογκα – «Χρυσά λούπινα»

Oι εκδόσεις «Καστανιώτη» και ο IANOS σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Λίνας Σόρογκα, «Χρυσά λούπινα».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Θανάσης Βαλτινός συγγραφέας

Τίτος Πατρίκιος ποιητής,

Λιάνα Σακελλίου ποιήτρια-πανεπιστημιακός

Γιώργος Χρονάς ποιητής- εκδότης του περιοδικού Οδός Πανός,

Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης.



Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ιανουάριος 2001. O Δημοσθένης Δοξαράς, καταξιωμένος πια συγγραφέας, βρίσκεται στην Πράγα, προσκεκλημένος του Εθνικού Θεάτρου για την πρεμιέρα του έργου του. Στο τέλος της θριαμβευτικής βραδιάς επιστρέφει στο ξενοδοχείο, όπου λίγο αργότερα, μέσα στην παγωμένη νύχτα, αρχίζει να ξετυλίγεται σαν φιλμ το παρελθόν: τα παιδικά του χρόνια στο χωριό, η θηριωδία του πολέμου, η μεταπολεμική πρωτεύουσα, ο συμβατικός του γάμος αλλά και οι φλογεροί έρωτες, η καταφυγή στη Μασσαλία την εποχή της δικτατορίας. Μια ζωή σαν μυθοπλασία, όπου η αναγνώριση αλλά και η μοναχικότητα είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, του πάθους του για τη γραφή. Μια ζωή ταγμένη στο ίδιο πάντα όραμα.

Διαβάστε περισσότερα

Μουσική

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης