Θα καταφέρει η Ελλάδα να ξεφύγει από την κινούμενη άμμο και να δώσει ελπίδα στο λαό της; Θα καταφέρει η Ευρώπη να πλησιάσει πάλι τον πολιτισμό της, με τον τρόπο που ακούνε, που διαισθάνονται και ζουν οι χώρες της Μεσογείου και να νιώσει πάλι περήφανη για τις ρίζες της;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ και δύο χρόνια, η συζήτηση για την Ελλάδα σχετίζεται με ιστορίες κρίσης και αποτυχίας. Αντίθετα, ακριβώς στο DNA του ελληνικού λαού, μπορεί να βρεθεί η λύση στους σκοτεινούς καιρούς που ταλανίζουν την Αθήνα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη. Η ιστορία της Ελλάδος βρίθει θετικών παραδειγμάτων: κάθε φορά που η Ελλάδα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ένα βήμα πριν το γκρεμό, κατόρθωσε να σταθεί πάλι στα πόδια της και να αντιμετωπίσει τον εκάστοτε εχθρό, αλλάζοντας καθοριστικά την πορεία της Ιστορίας.

Στην Ελλάδα ανήκει και η αρχέγονη ιδέα της Ευρώπης. Από εδώ πρέπει να ξεκινήσει κανείς: από τις ιστορίες αναγέννησης και ρεβάνς του παρελθόντος αλλά και του παρόντος, ιστορίες όμορφες και συναρπαστικές σαν εκείνες που προτείνει το βιβλίο μαζί με τη σημερινή απεικόνιση μιας χώρας συντετριμμένης από τα σκάνδαλα, τις ανισότητες, τη φτώχεια και το ρατσισμό.

Ένα εκπληκτικό βιβλίο από τον Ιταλό δημοσιογράφο Francesco De Palo, το οποίο κυκλοφορεί και στα Ελληνικά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε περισσότερα εδώ:Greco eroe d’Europa: disponibile l’ebook in lingua greca

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης