Ο Ιανός όπως κάθε μήνα έτσι και τον μήνα Σεπτέμβριο ανακοίνωσε το πρόγραμμα εκδηλώσεών του. Παρουσιάσεις και υπογραφές βιβλίων, αφιερώματα και συζητήσεις, μουσικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις δίσκων, παιδικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, συνεντεύξεις Τύπου, λέσχες ανάγνωσης και πολλές ακόμα δράσεις πραγματοποιούνται στο φιλόξενο Cafe του Ιανού, στη Σταδίου 24.

Ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε τις παρακάτω εκδηλώσεις:



1. Υπογραφή Βιβλίου – Μηνάς Καφάτος, «Είσαι το Σύμπαν»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O γιατρός Deepak Chopra και ο κβαντικός φυσικός και κοσμολόγος Δρ Μηνάς Καφάτος αποκαλύπτουν ένα μυστικό που μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας: κατοικούμε σε ένα ενσυνείδητο σύμπαν, ένα σύμπαν που αποκρίνεται στο πώς σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε. Και αυτό το ανθρώπινο σύμπαν είναι το αληθινό σύμπαν, το μόνο που έχουμε.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, 18:00. Περισσότερες πληροφορίες εδώ



2. Παρουσίαση Βιβλίου – Μαρία Τζίτζη, «Φλαμπέ – Η εκδίκηση των αστεριών»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

[…] Μάγειρες και οινοχόοι, δημοσιογράφοι και δοκιμαστές-κριτές αλλά και άνθρωποι της διπλανής πόρτας που, αν δεν ήταν πασπαλισμένοι με τη χρυσόσκονη της φήμης, κανένας δεν θα τους αναγνώριζε. Γεμάτοι πάθη και μικρότητες αλλά και μεγαλοσύνη και γενναιότητα, ζουν φαντασμαγορικά και εντυπωσιάζουν για λίγο, όπως ακριβώς οι φλαμπέ δημιουργίες της κουζίνας οι οποίες, μόλις καεί η αλκοόλη, σβήνουν και βυθίζονται και πάλι στην αφάνειά τους.[…]

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, 20:30 Περισσότερες πληροφορίες εδώ

3. Συζήτηση – Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Ελλάδος, θέμα «Ξεκινώντας τη δική σου Επιχείρηση»

Έχεις καλές ιδέες; Γιατί δε δοκιμάζεις να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση; Τι λες να τα πούμε από κοντά και να συζητήσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν για να σε στηρίξουν σε αυτή σου την πρωτοβουλία; «Επιχείρησε» το μέλλον σου με ευρωπαϊκή στήριξη!

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, 18:00. Περισσότερες πληροφορίες εδώ



4. Παρουσίαση βιβλίου – Δημήτρης Χ. Λιάππης, «Ηλεκτρική ενέργεια και δίκαιο των συμβάσεων»

[…] Με τρόπο συστηματικό αναδεικνύονται τα δραστηριοποιούμενα στην αγορά ενέργειας πρόσωπα, ο λειτουργικός ρόλος τους, καθώς και οι μεταξύ τους δημιουργούμενες συμβατικές σχέσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στους μηχανισμούς αντιμετώπισης του κινδύνου αφερεγγυότητας των εμπλεκoμένων στη χονδρεμπορική και λιανεμπορική αγορά.[…]

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, 18:00. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

5. Αφιέρωμα – Ο IANOS διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στην πολιτιστική δράση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημίυ Κύπρου (βραβευμένο δύο συνεχείς φορές με την ύψιστη διάκριση EFFE Label της Ευρώπης για την καινοτόμα καλλιτεχνική του δράση), αποτελεί σημείο αναφοράς για την αριστεία όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά και στον πολιτισμό, με δραστηριότητες που κορυφώνονται στον ετήσιο «πολιτιστικό μήνα» και που, αυτήν τη χρονιά, είναι αφιερωμένος στον Μιχάλη Κακογιάννη.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, 20:30. Περισσότερες πληροφορίες εδώ



6. Παρουσίαση βιβλίου – Κλειώ Σοφρά, «Πέρασε μισός αιώνας Θεέ μου…»

[…] Με το πέρασμα των χρόνων καταλαβαίνουμε πως όλα αυτά που μας συντροφεύουν μας κάνουν καλύτερους. Εύχομαι όλοι κάποτε να συναντήσουν έναν πιτσιρίκο που θα τους αλλάξει τη ζωή και θα καταλάβουν πως αυτό που τους συνέβη ήταν ένα μεγάλο θαύμα.[…]

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, 18:00. Περισσότερες πληροφορίες εδώ



7. Παιδική Εκδήλωση – Μαριλίτα Χατζημποντόζη, «Μου αρέσω!»

[…] Ο Φρέκο είναι ένα μικρό αρκουδάκι με μεγάλα μάτια και μεγάλες απορίες. Tου αρέσει να κάνει πολλά πράγματα. Μόνο ένα πράγμα δεν του αρέσει: ο εαυτός του…[…]

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, 11:00. Περισσότερες πληροφορίες εδώ



8. Συζήτηση – Ευτυχία Γιαννάκη, «Η Τριλογία της Αθήνας και το σύγχρονο μεσογειακό νουάρ»

Η Ευτυχία Γιαννάκη με αφορμή την ολοκλήρωση της Τριλογίας της Αθήνας («Στο πίσω κάθισμα», «Αλκυονίδες μέρες», «Πόλη στο φως») με ήρωα τον Αστυνόμο Χάρη Κόκκινο, συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Νίκο Θρασυβούλου.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, 20:30. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

9. Αφιέρωμα – Ανακοίνωση των νικητών του Διαγωνισμού Διηγήματος του Ιανού, θέμα «Η Αθήνα και το βιβλίο»

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα ανακοινώσει τα 50 καλύτερα διηγήματα που επιλέχθηκαν, τα οποία θα κυκλοφορήσουν σε μία ειδική συλλεκτική συλλογή διηγημάτων των Εκδόσεων IANOS.
Επίσης, σε αυτήν τη βραδιά θα διαβαστούν τα 10 διηγήματα με την υψηλότερη βαθμολογία.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, 20:30. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

10. Συζήτηση – Τζίνα Θανοπούλου, θέμα «Σχέσεις των Γονέων με τα παιδιά τους στην Προεφηβεία & Εφηβεία, το κτίσιμο της Αυτοπεποίθησης, την καλλιέργεια της Συναισθηματικής Νοημοσύνης, αλλά και την προστασία από Προκλήσεις & Κινδύνους μαζί με την τοποθέτηση Ορίων»

Η Τζίνα Θανοπούλου για άλλη μια φορά θα εφοδιάσει με πολύτιμα κλειδιά τους γονείς ώστε να μεγαλώσουν ισορροπημένα & ευτυχισμένα παιδιά με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη και την σωστή ψυχολογική υποστήριξη στα πιο κρίσιμα χρόνια της ζωής τους.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, 12:00. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

11. Παιδική Εκδήλωση – Δώρα Δόριζα, «Πώς μπορεί ένα Μπιπ να σου αλλάξει τη ζωή!»

[…] Ποιος είναι ο κύριος Μπιπ που έφτασε στο γυμναστήριο σε συσκευασία δώρου; Γιατί εξαφανίστηκε έτσι ξαφνικά; Μήπως κάποιος από εσάς γνωρίζει κάτι γι’ αυτήν την εξαφάνιση;

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, 13:00. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης