Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 20.30 η παρουσίαση του πρώτου παιδικού βιβλίου της Κατρίνας Τσάνταλη «Το Σοφάκι και ο Ντο». Πολλοί φίλοι, συνεργάτες και δημοσιογράφοι παρευρέθησαν στον χώρο του Public café στο Σύνταγμα.

Για το βιβλίο μίλησαν οι αγαπημένες φίλες της συγγραφέως Ράνια Θρασκιά, Σάντυ Κουτσοσταμάτη, η Μαίρη Συνατσάκη, ενώ αποσπάσματα διάβασε η Μαρία Μπεκατώρου η οποία έχει κάνει και την αφήγηση του παραμυθιού σε μουσική του Δημήτρη Κοντόπουλου. Με θερμά λόγια για την φιλοζωία και τα σημαντικά μηνύματα του βιβλίου για μικρούς και μεγάλους αλλά και για την αγάπη της συγγραφέως για τα ζώα μίλησαν η Τόνια Σωτηροπούλου και η Ναταλία Γερμανού .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κατρίνα Τσάνταλη έχοντας την τύχη να μεγαλώσει κοντά στη φύση και σε ένα περιβάλλον με πολλούς τετράποδους φίλους να τη συντροφεύουν μίλησε με πολύ συγκίνηση για το πως την διαμόρφωσε αυτό ως άνθρωπο και της δημιούργησε την ανάγκη να γράψει ένα βιβλίο ώστε να περάσει αυτά τα σημαντικά μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους για το πώς να σέβονται, να φροντίζουν και να αγαπούν τα ζώα.

Ευχαρίστησε θερμά τους καλούς της φίλους και τους γονείς της που την βοήθησαν να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα.

Η Κατρίνα Τσάνταλη υπέγραψε αφιερώσεις και φωτογραφήθηκε με τους φίλους της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βιβλίο «Το Σοφάκι και ο Ντο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Διόπτρα» και έχει καταφέρει να κερδίσει το παιδικό κοινό… και όχι μόνο.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι:
 
Θέμης Γεωργαντάς
Σάσσα Σταμάτη
Μαρία Ηλιάκη
Ρεγγίνα Κουρή
Ανδρέας Κουρής
Μαριάννα Σμπώκου
Γωγώ Αυγερινοπούλου
Χριστίνα Μουστάκα
Απόστολος Μητρόπουλος
Άρης Σπηλιωτόπουλος
Νίκος Ζήκος
Μύρωνας Στρατής
Χρήστος Μάστορας και Μέλισσες
Ναταλία Γερμανού
Έλλη Κοκκίνου
Τόνια Σωτηροπούλου
Εβελύν Καζαντζογλου
Στέλλα Καλλή
Χριστίνα Κοντοβά
Έλλη Κοκκίνου
Χριστίνα Ψωμιάδη

Οπισθόφυλλο

Το Σοφάκι, ένα μικρό κορίτσι που λατρεύει τα ζωάκια, παρακαλεί τη μητέρα του να πάρουν ένα σκυλάκι. Η μητέρα του αρνείται και το βράδυ το Σοφάκι θα δει στον ύπνο του τον Ντο το Νεραϊδόσκυλο που θα του μάθει τι σημαίνει Αγάπη, Φροντίδα και Προσφορά προς τα αδέσποτα ζώα.

Ο Ντο, όπως η πρώτη νότα της μουσικής, μέσα από ένα μαγικό όνειρο θα διδάξει στο μικρό κορίτσι την πρώτη αξία της ζωής, την Αγάπη, και θα δείξει στο Σοφάκι πώς μέσα από απλές καθημερινές πράξεις μπορεί να μάθει να αγαπά και να σέβεται και άλλους πέρα από τον εαυτό του.

Το βιβλίο περιέχει αφήγηση του παραμυθιού από τη Μαρία Μπεκατώρου σε μουσική Δημήτρη Κοντόπουλου

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Κατρίνα Δημητριάδη-Τσάνταλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε μια μεγάλη οικογένεια, ένα ανοικτό σε φίλους σπίτι, πολλά ζώα να τη συντροφεύουν κάθε στιγμή και σε συνεχή επαφή με τη φύση, λόγω της οικογενειακής επιχείρησης – την ομώνυμη οινοποιία, στην οποία μέχρι και σήμερα εργάζεται. Τα φοιτητικά χρόνια τα πέρασε στο Λονδίνο, όπου σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2010 και άρχισε να ασχολείται ενεργά με τα πράγματα που αγαπά. Ανάμεσά τους, σημαντικό κομμάτι, η φιλοζωία και η ενεργή υποστήριξή της. Από μικρή της άρεσε να εκφράζει τα συναισθήματά της, γράφονταs. Το Σοφάκι και ο Ντο είναι το πρώτο της βιβλίο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης