O ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ SIR WILLIAM CROOKES
MANOΣ ΔΑΝΕΖΗΣ
ISBN 978-960-531-402-6
Σχήμα: 14Χ21 cm
Σελ.: 320 
Α/Μ & TETΡΑΧΡΩΜΟ
Tιμή (με ΦΠA 6.5%): 18,00 ευρώ
Εκδόσεις Δίαυλος

H λογοκρισία των απόψεων ενός μεγάλου Φυσικού επιστήμονα, τα νέα στοιχεία που η σύγχρονη επιστήμη μάς παρέχει σήμερα και το διαρκές πρόβλημα της σύγκρουσης των νέων ιδεών με την «κατεστημένη» γνώση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πραγματικός σκοπός της επιστήμης είναι η ανακάλυψη της αλήθειας, η αναζήτησή της όπου είναι δυνατόν να εντοπισθεί, η ατρόμητη και απερίφραστη αναγγελία της, χωρίς δισταγμούς και υποχωρήσεις σε εξουσίες, συνήθειες και προλήψεις.  

…«Ήταν σαν να βρισκόμουν στη θέση μιας ύπαρξης δύο διαστάσεων η οποία στεκόταν πάνω στο παράδοξο σημείο μιας επιφάνειας Riemann και ερχόταν σε απειροστή και ανεξήγητη επαφή με κάποιο επίπεδο ζωής διαφορετικό από το δικό της. Νομίζω ότι τώρα βλέπω λίγο μακρύτερα. Διακρίνω κάποια συνάφεια στα θαυμαστά και δυσνόητα αυτά φαινόμενα, κάποια σχέση μεταξύ των ανεξήγητων αυτών δυνάμεων και των ήδη γνωστών νόμων».

Sir William Crookes (1832-1919)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ρόλος του Ιστορικού της Επιστήμης και της Φιλοσοφίας, είναι να καταγράφει, χωρίς λογοκρισίες και υποβαθμίσεις, όλες τις πτυχές της εξέλιξής τους. Έχει υποχρέωση να μεταφέρει αναλλοίωτο το επιστημονικό πνεύμα του παρελθόντος, έστω και αν δεν το κατανοούμε σήμερα, διότι πιθανότατα το πνεύμα αυτό θα γίνει το έναυσμα μιας νέας πολιτισμικής επανάστασης, που όλοι ευχόμαστε».

Για περισσότερες πληροφορίες
Τηλ. 210 36 31 169
Μαυρομιχάλη 72-74, 10680, Αθήνα
e-mail: info@diavlosbooks.gr

www.diavlosbooks.gr
www.diavlosbooks.com

Μάνος Δανέζης

Ο Μάνος Δανέζης γεννήθηκε στον Πειραιά. Πήρε πτυχίο Μαθηματικών και Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Δίπλωμα Προγραμματιστή Η/Υ. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην Αστροφυσική, στο Παρίσι. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα είναι: Φασματοσκοπική μελέτη θερμών αστέρων εκπομπής και Ενεργών Γαλαξιακών Πυρήνων καθώς και Ιστορία και Φιλοσοφία των Θετικών Επιστημών. Διετέλεσε επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής (σήμερα μέλος του Σώματος Ομότιμων Καθηγητών) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 280 επιστημονικές εργασίες. Έχει συγγράψει είκοσι βιβλία Φυσικής – Αστροφυσικής – Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Θετικών Επιστημών – κοινωνικού ενδιαφέροντος. Έχει δώσει περισσότερες από 500 διαλέξεις. Σεναριογράφος- παρουσιαστής-επιστημονικός επιμελητής (μαζί με τον Δρ Ε. Θεοδοσίου) 151 επιστημονικών ντοκιμαντέρ. Μεταξύ αυτών οι σειρές «Το Σύμπαν που αγάπησα» και «Έτσι βλέπω τον κόσμο» στην ΕΤ3. Του έχουν απονεμηθεί πολλές τιμητικές διακρίσεις από το Υπουργείο Παιδείας, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, δήμους, επιστημονικές ενώσεις καθώς και το “Hellenic-American University prize”.

http://manosdanezis.gr/

Δείτε τη συνέντευξη του Μάνου Δανέζη στο zougla.gr:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης