Οι εκδόσεις «Ραδάμανθυς» και το βιβλιοπωλείο Αυτογνωσία στο Ρέθυμνο (Πορτάλιου Μάρκου 14), παρουσιάζουν το βιβλίο του Χρήστου Τσαντή* «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στον δρόμο της αναζήτησης», την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, στις 7 το απόγευμα.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συζήτηση με την Αγγελική Μπεμπλιδάκη και τον συγγραφέα.

Δρώμενο με τίτλο «Το νήμα που ενώνει»

Το βιβλίο έχει παρουσιαστεί, μέχρι τώρα, σε εκδηλώσεις που διοργάνωσαν: οι Επιτροπές Ηρακλείου και Χανίων του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, η Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Χανίων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Ηρακλείου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού σε συνεργασία με το 9ο και 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, ο Όμιλος Φίλων για την UNESCO Πειραιώς, καθώς και η ΧΕΝ Ελλάδος. Τμήματα του βιβλίου αξιοποιήθηκαν και δραματοποιήθηκαν σε εκδηλώσεις σχολείων όλων των βαθμίδων (2ο Νηπιαγωγείο Τσικαλαριών, 2ο Οικολογικό Νηπιαγωγείο Χανίων, 2ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, 10ο Γυμνάσιο Ηράκλειου, 2ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης).
Λίγα λόγια για το βιβλίο «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης».
 
Ο μικρός πρίγκιπας επιστρέφει στη γη! Τα τριαντάφυλλό του μαραίνεται και η ισορροπία του κόσμου κινδυνεύει. Ό,τι συμβαίνει στον πλανήτη του, επιδρά σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι ήρωες του Καζαντζάκη δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και φεύγουν απ’ τα βιβλία τους για να βοηθήσουν. Η περιπέτειά τους μεγάλη, καθώς θα χρειαστεί να ανέβουν στις βουνοκορφές της Κρήτης, να προσπεράσουν τα εμπόδια, να βγουν με την «Οδύσεια» στη μεγάλη θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, δυο φίλοι αναζητώντας την προσωπική τους αλήθεια, αποφάσισαν να ενσαρκώσουν ρόλους μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι. Ο ένας υποδύεται ήρωες του Καζαντζάκη και ο άλλος του Εξυπερύ. Έρχονται στο φως παιδικά βιώματα, συναισθήματα, προκαταλήψεις, στερεότυπα και συμπεριφορές που προβληματίζουν. Η προσπάθειά τους περνάει μέσα από το δρόμο της αναζήτησης!
Δύο εμπνευσμένοι και πρωτότυποι μύθοι συνενώνουν τις παράλληλες ιστορίες που, σαν γέφυρες, συνδέονται στενά μεταξύ τους.

*Ο Χρήστος Τσαντής σπούδασε Συμβουλευτική και Ψυχολογία. Έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα του Ε.Κ.Π.Α. «Δημιουργική Γραφή και Αυτογνωσία», καθώς και σεμινάρια εισαγωγής στο Ψυχόδραμα.

 Ήταν εισηγητής σε βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Χανίων, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, με σκοπό την ενίσχυση των εκπαιδευτικών εργαλείων ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό, καθώς και για τη Δημιουργική γραφή-λογοτεχνικά κείμενα του Ν. Καζαντζάκη-Ελληνική Μυθολογία.

Ήταν εισηγητής σε κύκλο ενημερωτικών σεμιναρίων του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κωφοί και ακούοντες εν δράσει με τίτλο: Από τη θεωρία στην πράξη με περιηγητή ένα βιβλίο.

Τιμήθηκε από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων για τη νουβέλα: «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης». Διακρίθηκε στο 30ο διαγωνισμό διηγήματος της «Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών». Έργα του έχουν αξιοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας της Αχαΐας και της Ηλείας.

Βιβλία του που έχουν εκδοθεί:

«Με βάρκα το ταξίδι», μυθιστόρημα, 2007, Σύγχρονη Εποχή.
«Το πηγάδι», μυθιστόρημα, 2008, Σύγχρονη Εποχή.
«Φάρος», νουβέλα, 2012, Περί Τεχνών.
«Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης», νουβέλα, 2013, Λυκόφως, 2η ανανεωμένη έκδοση, Δεκέμβριος 2015, Εκδόσεις Ραδάμανθυς.
«Κόκκινο Τριαντάφυλλο», ποιήματα, 2014, Εκδόσεις Ραδάμανθυς.
«Migozarad», νουβέλα, 2016, Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Επιμελήθηκε:

Το μυθιστόρημα της Βαγγελιώς Καρακατσάνη «Στη ρίζα του αετού», 2015, Εκδόσεις Ραδάμανθυς.

Την ποιητική συλλογή της Μαρίας Ζαβιανέλη «Οι Θαλασσινοί κήποι», 2016, Εκδόσεις Ραδάμανθυς.

Το μυθιστόρημα του Σάκη Ροδίτη «Ο Πύργος του Β – Μια μαθηματική περιπέτεια», 2016, Εκδόσεις Ραδάμανθυς.

Τη μελέτη της Ελένης Καβαζίδου «Νοηματική Γλώσσα-Ένα κλειδί και μια παγίδα για κωφούς και ακούοντες», 2016, Εκδόσεις Ραδάμανθυς.

Το μυθιστόρημα του Γιώργου Ηλιάδη «Τα δυο πουγκιά», 2016, Εκδόσεις Ραδάμανθυς.

Τη νουβέλα του Κώστα Βελούτσου, «Οι άνθρωποι του Αυγούστου», 2016, Εκδόσεις Ραδάμανθυς.

Την ποιητική συλλογή του Γιώργου Κουτουλάκη, «Ένα σεργιάνι», 2016, Εκδόσεις Ραδάμανθυς.

Το οικολογικό παραμύθι της Ελευθερίας Τσικαλά, «Ο ήρωας της θάλασσας», 2017, Εκδόσεις Ραδάμανθυς.

Τη μελέτη του Δημήτρη Δαμασκηνού, «Τα πλοία άραξαν στην όχθη της καρδιάς μας – Δοκίμιο για τη ζωή και το έργο του Μενέλαου Λουντέμη», 2017, Εκδόσεις Ραδάμανθυς.

Το μυθιστόρημα του Μιχάλη Τζανάκη, «Καταιγίδα», 2017, Εκδόσεις Ραδάμανθυς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης