Ο προαιώνιος, αέναος πόλεμος ανάμεσα στην Αλήθεια και το Ψέμα. Ανάμεσα στο Φως και το Σκοτάδι. Ανάμεσα στην Υποκρισία και την Ειλικρίνεια. Αυτός είναι ο πυρήνας του νέου μυθιστορήματος της Γερακίνας Μπουρίκα «Όταν η Αλήθεια ντύθηκε το Ψέμα».

Η Γερακίνα Μπουρίκα στο νέο της βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ωκεανός», αναμετράται με την ενδοοικογενειακή βία.  Η ενδοοικογενειακή βία και πόσο διαμορφώνει τον χαρακτήρα των ανθρώπων που ξεκινούν τη ζωή τους μέσα σε ένα σπίτι – κόλαση. Η κακοποίηση των γυναικών από ανελέητους άνδρες τιμωρούς. Η μοναξιά. Η υποκριτική σιωπή της κοινωνίας στην πάσχουσα , κακοποιημένη γυναίκα. Η ανάγκη που έχει ο άνθρωπος να πιστέψει στο όνειρο και στις μεγάλες υποσχέσεις για αιώνιους έρωτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα αυτά είναι οι κορδέλες στο γαϊτανάκι συναισθημάτων που στήνει η Γερακίνα, λίγο πριν το γαϊτανάκι αυτό γίνει ένας χορός των δαιμόνων.

Η συγγραφέας ακολουθεί τη δομή της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, μέχρι να φθάσει στην κορύφωσή της, στην κάθαρση τριών παράλληλων ερωτικών δραμάτων.

Το μάτι της Γερακίνας, διεισδυτικό, ψυχρό σαν ατσάλι, με την τεχνική ενός δημοσιογραφικού ρεπορτάζ σχεδόν, μπαίνει μέσα στην ψυχή τριών γυναικών που γίνονται ολοκαύτωμα για έναν προδομένο έρωτα, όταν η συντριβή ενός αεροπλάνου συντρίβει τα όνειρα και τις ελπίδες τους. Μέσα όμως από την καταστροφή αυτή γεννιέται και θριαμβεύει η αλήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βιβλίο «Όταν η Αλήθεια ντύθηκε το Ψέμα» είναι γραμμένο για τις γυναίκες που ερωτεύτηκαν παράφορα, πόνεσαν, πίστεψαν σε ένα πλαστό παράδεισο και τελικά προδόθηκαν.

Όμως το βιβλίο της Γερακίνας είναι γραμμένο και για τους άντρες που δεν μπόρεσαν να γλυτώσουν στη ζωή τους από την κακή μοίρα των παιδικών τους χρόνων, καίγοντας σαν τα μυγάκια που πετάνε γύρω από μία καυτή λάμπα, κάθε γυναίκα που τους πλησιάζει και τους χαρίζει ψυχή και σώμα. Γιατί οι ίδιοι έχουν πονέσει πολύ στα πιο τρυφερά τους χρόνια.

Τρεις γυναίκες που ξεκίνησαν το ταξίδι τους μέσα στο όνειρο για να καταλήξουν τρεις μαινάδες που ζητάν εκδίκηση για το αίμα που έχυσε η ψυχή τους όταν αποκαλύπτεται ότι η αλήθεια είχε ντυθεί το ψέμα στον έρωτά τους.

Οπισθόφυλλο

Το δεύτερο μυθιστόρημα της Γερακίνας Μπουρίκα «Όταν η Αλήθεια ντύθηκε το Ψέμα», μοιάζει με μια πυγολαμπίδα που μπαίνει στους πιο σκοτεινούς διαδρόμους της ψυχής μας και φωτίζει το Καλό και το Κακό που κάναμε στη ζωή μας. Το μεγάλο Ψέμα και την μεγάλη Αλήθεια που κάποτε είπαμε όλοι μας. Το ταξίδι της ζωής μας ανάμεσα στη χώρα των θαυμάτων της Αλίκης και των Επτά κύκλων του Δάντη.

Γιατί όλοι μας κάποια στιγμή ζήσαμε έναν μεγάλο έρωτα…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης