Ο Γιώργος Χαραλαμπίδης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ο Όρκος του Ιπποκράτη», την Τρίτη 11 Ιουλίου στις 20.00, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στον εκθεσιακό χώρο Art Space – Studio 265 στην Παροικιά της Πάρου.

Ο Όρκος του Ιπποκράτη είναι ένα Φιλοσοφικό και Μυητικό κείμενο που δεν απευθύνεται αποκλειστικά στους γιατρούς, αλλά σε κάθε άνθρωπο που θα ήθελε να προχωρήσει στην ίαση του εαυτού του. Επιδίωξή του είναι η δημιουργία μιας νέας κοινωνίας στην οποία θα εφαρμόζεται η Δικαιοσύνη και το σύνολο των Ηθικών Αρετών, έτσι ώστε όλοι οι άνθρωποι να ζουν μεταξύ τους αδελφωμένοι, καθώς θα έχουν καταφέρει να υποτάξουν την επίδραση που ασκεί επάνω τους ο υλιστικός τρόπος ζωής και θα ενδιαφέρονται περισσότερο για το συλλογικό συμφέρον παρά για το ατομικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βασική θέση του Ιπποκράτη είναι ότι ένας Άνθρωπος μπορεί να είναι Υγιής μόνο όταν ζει μέσα σε μία Υγιή Κοινωνία, η οποία θα διαμορφωθεί κατάλληλα μέσω της Ιατρικής Τέχνης.

Προκειμένου να αναλυθούν τα φιλοσοφικά νοήματα του Όρκου, επιχειρείται για πρώτη φορά μια σύνδεση των Ιατρικών «Ειδικοτήτων» του Ιπποκράτη με τις «Κατηγορίες» του Αριστοτέλη και τα «Ζεύγη Αντιθέτων» του Πυθαγόρα, ώστε να μας επιτραπεί να εισέλθουμε στο άδυτο αυτής της Υγιούς Κοινωνίας της οποίας πρέπει να καταφέρουμε να αποτελέσουμε τα μελλοντικά της μέλη.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα Γιώργο Χαραλαμπίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1969. Από μικρός έδειξε ενεργά το ενδιαφέρον του για την Αρχαία Ελλάδα μελετώντας φιλοσοφία και παρακολουθώντας πλήθος εξειδικευμένων μαθημάτων, με στόχο την εναρμόνιση της ζωής του με τα Ελληνικά Ιδεώδη και την επίτευξη του «Εὐ Ζῆν».

Σπούδασε στο τμήμα του «Ελληνικού Πολιτισμού» της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ.
Παραδίδει σεμινάρια και διαλέξεις, αρθρογραφεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά.

Ασχολείται ιδιαιτέρως με την παλαιογραφία και την σύγχρονη απόδοση των αρχαίων κειμένων των μεγάλων μας Φιλοσόφων. Είναι μέλος του Αριστοτελικού Ομίλου Αθηνών και του ερευνητικού κέντρου «Βιομιμητισμός Ελλάδος» ως υπεύθυνος μοντέλων των αρχαίων πολιτισμών και ιδιαιτέρως του Ελληνικού.

Ο Όρκος του Ιπποκράτη είναι το έκτο βιβλίο του που εκδίδεται στην ελληνική γλώσσα.

Την ευθύνη του χώρου και της διοργάνωσης έχει η life coach και fashion blogger Άννα Κοντολέων.

Art Space / Studio 265

Επαρχιακή οδός Παροικιάς–Νάουσας, 300 μ. μετά τον κόμβο Νάουσας–Λευκών, Πάρος, Tηλ: 22840 24331, email: artspace.studio265@gmail.com

Παρουσίαση βιβλίου: 11 Ιουλίου 2017, ώρα 20.00

Υπό την αιγίδα του Δήμου Πάρου και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου (Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης