Οι εκδόσεις «Ραδάμανθυς», έπειτα από τις εκδηλώσεις στην Αθήνα (Αίτιον & Αλκυονίδα), τα Χανιά και τη Γαύδο, θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Δημήτρη Δαμασκηνού «Τα πλοία άραξαν στην όχθη της καρδιάς μας. Ένα δοκίμιο – μελέτη για τη ζωή και το έργο του Μενέλαου Λουντέμη», στον Πολυχώρο «Περίπου» στον Άγιο Νικόλαο, την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017.

Θα μιλήσουν για το βιβλίο η φιλόλογος Ελπίδα Γρηγοράκη, η φιλόλογος Γεωργία Συσκάκη και ο συγγραφέας του, φιλόλογος-ιστορικός Δημήτρης Δαμασκηνός. Θα διαβάσει αποσπάσματα ο συγγραφέας-ηθοποιός Γιώργος Ηλιάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το βιβλίο του Δ. Δαμασκηνού, αποτέλεσμα χρόνιας ιστορικής και λογοτεχνικής έρευνας, περιγράφει τη ζωή και το έργο του Μενέλαου Λουντέμη: ο άνθρωπος, ο δημιουργός, ο φιλόσοφος, ο πολιτικός, ο δεσμώτης, ο πρόσφυγας. Η διαδρομή του, ένα ταξίδι πάνω από την άβυσσο, γίνεται ο καμβάς όπου πάνω του αποτυπώθηκαν οι εικόνες μεγαλείου, αλλά και τραγωδίας, ενός ολόκληρου λαού. Το βιβλίο διαβάζεται σαν μυθιστόρημα. Φωτίζει άγνωστες πτυχές που σημάδεψαν τη ζωή και το έργο του μεγάλου συγγραφέα. Τον τοποθετεί μέσα στο ιστορικό πλαίσιο όπου και δημιούργησε. Περιέχει ντοκουμέντα που φιλοτεχνούν το πορτρέτο ενός ανθρώπου καθημερινού, ο οποίος αντιμετώπισε δύσκολες προσωπικές, οικονομικές, οικογενειακές και πολιτικοκοινωνικές καταστάσεις. Καταστάσεις που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του, ενώ ταυτόχρονα άφησαν ανεξίτηλα σημάδια στο ίδιο του το έργο»,

Χρήστος Τσαντής.

Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 7.30 μ.μ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης