Ο Αναστάσης Μαρασλής παρουσίασε το νέο του βιβλίο « Ο κύκλος του Πάθους » από τις εκδόσεις Α.Α.ΜΑΡΑΣΛΗΣ στον ΙΑΝΟ την Πέμπτη 5/01/2017.

Για το βιβλίο του μίλησαν οι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρύσα Σαραντοπούλου, Δημοσιογράφος – Οικονομολόγος, η οποία ήταν και η συντονίστρια της εκδήλωσης.

Μαρία Τσαρούχα,  Ηθοποιός – Σκηνοθέτης – ιδρύτρια της σχολής Perceptual Acting, η οποία ανέγνωσε και αποσπάσματα από το βιβλίο.

Σταύρος Γαλανάκης, Ναυτιλιακός Επιχειρηματίας – Στιχουργός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημήτρης Τανούδης, Συγγραφέας, ο οποίος ανέλυσε το έργο με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο σε ένα εξαιρετικό σημείωμα – κριτική.

Με γνωστές μελωδίες χρωμάτισαν την παρουσίαση του βιβλίου οι καλλιτέχνες Μηνάς Μπόγρης στην κιθάρα και Στέφανος Γιαννόπουλος στο τσέλο.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν από τον επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο, ανάμεσά τους ο καταξιωμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Τσαρούχας, ο αντιπρόεδρος της ΕΕΝΜΑ Βασίλης Τερζής, ο γνωστός πολιτικός μηχανικός και συγγραφέας Γεράσιμος Έρτσος, ο σκηνοθέτης σεναριογράφος και παραγωγός Τάσος Λέρτας κ.α. Οι προσκεκλημένοι γεύτηκαν αρωματικά κρασιά, χορηγία της οινοποιίας Σκούρα. Με έντονο ενδιαφέρον, ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη συγκίνηση συμμετείχαν με ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της ‘τελετής’ μιας και ο συγγραφέας εύστοχα την αποκάλεσε ‘βάπτιση’ του πνευματικού παιδιού του με νονούς τους ομιλητές και καλεσμένους φίλους και συνοδοιπόρους.

Ο συγγραφέας και επιχειρηματίας Αναστάσης Μαρασλής μέσα από το νέο του βιβλίο, το μυθιστόρημα ‘Ο κύκλος του Πάθους’, κάνει μια βαθιά διεισδυτική αποτύπωση του ρηχού και αδιέξοδου κόσμου της ύλης, για να μοιραστεί αλήθειες που προσφέρονται στους αναγνώστες ως τεκμήρια των επιγνώσεών του. Με το τελευταίο του έργο, ο δημιουργός του ευπώλητου «λύκος ή πρόβατο;» μας επιβεβαιώνει τους πνευματικούς και λογοτεχνικούς του προσανατολισμούς. Σε αυτή την ανατρεπτική ιστορία μυστηρίου και πάθους ο συγγραφέας παίζει έντεχνα με ζωντανούς χαρακτήρες και φυτεύει τον σπόρο της αμφιβολίας για το πραγματικό και ουσιώδες ώστε να επενεργήσει τελικά και αναπότρεπτα στον άγνωστο ψυχισμό μας.

Ο ήρωας του Αναστάση Μαρασλή είναι παγιδευμένος στο δαιδαλώδη κόσμο των αισθήσεων. Ελεγχόμενος, από τα ανικανοποίητα πάθη του, επιδιώκει άπληστα να έχει όλο και περισσότερα. Ασυγκράτητος, καταφεύγει στην παρανομία. Όλα φαίνεται πως πηγαίνουν καλά μέχρι που ένα απρόσμενο γεγονός κλονίζει το διάσημο Ελληνοαμερικανό έμπορο έργων τέχνης, Άλεξ Ρόουζες, που ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί. Την πιο κρίσιμη περίοδο της ζωής του ερωτεύεται το διαφορετικό, το ασυμβίβαστο, το ανιδιοτελές, που ενσαρκώνεται στο πρόσωπο μιας όμορφης νεαρής αρχαιολόγου. Το κόστος των αποφάσεών του είναι δυσβάσταχτο και βιώνει δραματικές στιγμές, καθώς όλα καταρρέουν γύρω του. Ένας ισοβίτης, με το παράδειγμά του, επηρεάζει καταλυτικά τον τρόπο σκέψης και τις αντιλήψεις του. Μυστικά του παρελθόντος που επηρεάζουν τον ψυχισμό του έρχονται στο φώς. Ο Άλεξ ζει μια πρωτοφανή, επώδυνη περιπέτεια αυτοανακαλύψεων και συναισθηματικής ωρίμανσης.

Ένα μυθιστόρημα που γονιμοποιεί την συνείδηση, διεγείρει, προκαλεί, αιχμαλωτίζει.





σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης