Πέντε χρόνια μετά την τελευταία του ποιητική συλλογή ο Γιαννιώτης δημοσιογράφος και ποιητής Μίλτος Γήτας κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική τη νέα του ποιητική συλλογή με τίτλο «Συλλέκτης χρόνου». Πρόκειται για 21 καινούργια ποιήματα που έχουν σαν κύρια θεματολογία τον χρόνο που κυλάει, την ανθρώπινη ύπαρξη, το παιδί και τον θάνατο στη σύγχρονη Ελλάδα.

Ουσιαστικά οι βασικοί θεματικοί πυλώνες της νέας του ποιητικής συλλογής είναι τρεις. Ο χρόνος, η απώλεια και το παιδί. Ο χρόνος που με το πέρασμα του αλλάζει τους ανθρώπους, τις γειτονιές, τα σπίτια… όλα γύρω μας. Ο χρόνος που φέρνει χαρές αλλά και λύπες, αναμνήσεις αλλά δημιουργεί και όμορφες στιγμές. Η φθορά του χρόνου που στο τέλος φέρνει θάνατο. Από την άλλη οι απώλειες, άνθρωποι που χάνονται από τη ζωή απροσδόκητα, άνθρωποι που επιλέγουν άλλους ανθρώπους ή ακόμη και άλλα μέρη για να ζούνε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεχωριστός ο πόνος από κάθε τέτοιου είδους απώλεια αλλά τα αποτελέσματα συνήθως είναι τα ίδια για όλους όσους βιώνουν τέτοιες καταστάσεις. Και τέλος το παιδί. Το παιδί που γεμίζει τις ψυχές των γονιών του συναισθήματα και που μέσα από τα μάτια του παιδιού βλέπει ο κάθε γονιός τη δική του παιδική ηλικία, βλέπει το παρόν αλλά και το μέλλον του.

Επηρεασμένος από προσωπικά βιώματα αλλά και από όσα συμβαίνουν γύρω του αυτά τα τελευταία χρόνια ο ποιητής Μίλτος Γήτας προσπαθεί να ξορκίσει «το κακό» από γύρω του με στίχους που συνθέτουν μια ολοκληρωμένη ποιητική πρόταση για φέτος το καλοκαίρι.

Έργα του ιδίου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2002: «Όλη μου η εφηβεία ένα ποίημα», έκδοση Νομαρχιακής
Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων (Ποίηση)
2002: «Ψυχανεμίσματα», έκδοση ιδιωτική (Ποίηση)
2004: «Η πρώτη παρτίδα», εκδόσεις Γαβριηλίδη (Ποίηση)
2005: «Vacui Dies», έκδοση ιδιωτική (Δοκίμιο)
2008: «Στα Σύνορα της Θλίψης», εκδόσεις Σοκόλη – Κουλεδάκη
(Ποίηση)
2009: «Επαφή», εκδόσεις Σοκόλη-Κουλεδάκη (Ποίηση)
2010: «Δώδεκα», εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική
(Συλλογικό Μυθιστόρημα)
2011: «Ανακωχή», εκδόσεις Σοκόλη-Κουλεδάκη (Ποίηση)
2012: «Βlog από μελάνι», εκδόσεις Revolution (Ειδησεογραφία/Δοκίμιο)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης