Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και οι εκδόσεις «Ραδάμανθυς» παρουσιάζουν το βιβλίο της Κωνσταντίνας Χαριτάκη «Σημείο Μηδέν», την Τετάρτη, 28/2/2018, στις 19.30, στην αίθουσα του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή video, παρεμβάσεις και συζήτηση για το βιβλίο, αφήγηση και μουσικές εκπλήξεις.

Θα μιλήσουν για το βιβλίο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαρία Καλουδάκη, Φιλόλογος
Κυριάκος Κώτσογλου, Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης, MSc, PhD, Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Επιχειρήσεων Caldera-Ε. Κρομμυδάκης
Χρήστος Τσαντής, Συγγραφέας, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Κωνσταντίνα Χαριτάκη, Συγγραφέας του βιβλίου, Μηχανολόγος – Μηχανικός

Διαβάζει ο Ηθοποιός: Λευτέρης Λαμπράκης

Συμμετέχουν οι Μουσικοί:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιάννης Γομπάκης, Βιολί – Μαντολίνο,
Κυριάκος Μπερτάκης, Λαούτο

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ένας χρόνος, ένας κύκλος, σαν ημερολόγιο… Η Αλεξία τα βάζει με τα κοινωνικά «πρέπει» και στερεότυπα, αποφασίζοντας να ορίσει τη ζωή της όπως η ίδια θέλει. Ανάμεσα σε Χανιά και Ζάκυνθο, όπου θα εργαστεί ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, θα χαράξει το δικό της σημείο μηδέν, δημιουργώντας την αφετηρία της προσωπικής της επανεκκίνησης. Τα Χανιά, η Ζάκυνθος, το Ηράκλειο, οι ανθρώπινες σχέσεις και οι αλήθειες μας, γίνονται ο καμβάς όπου πάνω του χαράχτηκε το «Σημείο μηδέν».

«Έρχεται μια στιγμή που η ζωή, μας πιάνει από το χέρι και μας δείχνει ένα σημείο μηδέν, για να χαράξουμε ένα νέο κύκλο. Με πολύτιμο βοηθό τις εμπειρίες και τα λάθη από τους προηγούμενους, καλούμαστε να προχωρήσουμε παρακάτω. Δεν είναι πάντα εύκολο και ευχάριστο, αλλά είναι αναγκαίο. Εύχομαι μέσα από τις γραμμές του βιβλίου, να βρείτε – αν το επιθυμείτε – το δικό σας σημείο επανεκκίνησης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ πρώτα απ’ όλα στις κόρες μου, Αναστασία και Κωνσταντίνα, που με ενθάρρυναν, καθώς επίσης και για τις υπέροχες ζωγραφιές που μου χάρισαν ειδικά για το βιβλίο. Ένα ευχαριστώ για τις φίλες μου Μαρία Καλουδάκη, εκπαιδευτικό ελληνικής φιλολογίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και Κατερίνα Παναυλάκη, εκπαιδευτικό αγγλικής φιλολογίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Οι συμβουλές τους ήταν και είναι πολύτιμες. Ευχαριστώ τον κύριο Νεκτάριο Φυντικάκη, πολυτάλαντο λυράρη – τραγουδιστή, εκπαιδευτικό και επιτυχημένο επιχειρηματία της πόλης των Χανίων, που στην επιθυμία μου, να γράψει μια μαντινάδα για το “Σημείο μηδέν”, δεν το αρνήθηκε και την πραγματοποίησε άμεσα. Τέλος, ένα ευχαριστώ σε όλους όσους με ενέπνευσαν και έγιναν αφορμή να ξεδιπλώσω τις σκέψεις μου. Οι ήρωες είναι πρόσωπα φανταστικά, ζουν όμως στην πραγματική Ελλάδα της κρίσης, η οποία ψάχνει το δικό της σημείο μηδέν».

Κωνσταντίνα Χαριτάκη,

Μηχανολόγος Μηχανικός A.T.E.I

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης