Δύο γυναίκες, ένα διαμέρισμα. Η Έμα τότε, η Τζέην τώρα. Δύο ζωές παράλληλες μέσα στο ίδιο σπίτι. Το διαμέρισμα του αριθμού Ένα της Οδού Φόλγκεϊτ. Ένα αρχιτεκτονικό θαύμα ενός εκκεντρικού αρχιτέκτονα ο οποίος το διαθέτει προς ενοικίαση υπό… όρους.

Για να μείνει κάποιος στο σπίτι πρέπει να ακολουθήσει τους κανόνες. Κοντά στους 200, οι κανόνες είναι ακραίοι, καθώς ουσιαστικά απαγορεύεται να κάνεις το οτιδήποτε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να αλλάξεις έπιπλα ή διακόσμηση, να έχεις κατοικίδια, να μη φροντίζεις τους χώρους. Και αυτό γιατί σκοπός αυτού που κατασκεύασε το σπίτι δεν είναι να το παραδώσει στον ενοικιαστή, αλλά ο ενοικιαστής να παραδοθεί σε αυτό – ολοκληρωτικά.

Σύντομα οι δύο κοπέλες θα πέσουν στα δίχτυα του γοητευτικού Έντουαρντ Μόνκφορντ, του ιδιοκτήτη του σπιτιού, και θα γίνουν ερωμένες του. Η συμπεριφορά του Έντουαρντ όμως αρχίζει να αλλάζει, ενώ ανατριχιαστικά μυστικά από το παρελθόν έρχονται στο φως και όλα δείχνουν να οδηγούν προς μία, τη μοναδική, κατεύθυνση. Την καταστροφή.

Το μυθιστόρημα «Το προηγούμενο κορίτσι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και υπογράφεται από τον Τζ. Π. Ντιλέινι (πρόκειται για ψευδώνυμο) είναι ένα αριστοτεχνικά δομημένο έργο και όταν το ξεκινήσετε, δύσκολα θα καταφέρετε να το αφήσετε από τα χέρια σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλοκή ξετυλίγεται αβίαστα και απολαυστικά, με την κάθε σκηνή να αποκαλύπτει και από ένα στοιχείο για τον χαρακτήρα και τις δράσεις των πρωταγωνιστών.

Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ που «παίζει» με την τελειομανία, τον ψυχαναγκασμό και τη διαχείριση των συναισθημάτων που απορρέουν από τραγικά γεγονότα.

Με αναδρομές στο παρελθόν, αναφορές στο παρόν και προβολές στο μέλλον, η ιστορία ξεδιπλώνεται μπροστά στον αναγνώστη μέσα από τα μάτια των δύο πρωταγωνιστών, της Έμα και της Τζέην, δύο γυναικών που γίνονται τα κομμάτια ενός παζλ με μεγάλες ανατροπές.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το προηγούμενο κορίτσι – Tv Spot

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ
ΤΖ. Π. ΝΤΙΛΕΪΝΙ

Θεματική κατηγορία : Crime – Αστυνομικό – Θρίλερ
Σειρά : Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 16/02/2017
Σελίδες : 408
Ηλικία : 18+
ISBN: 978-618-01-1982-4

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης