Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη και τα Public παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του συγγραφέα Ιωάννη Πάππου με τίτλο «Hotel Living» τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στις 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public (Καραγιώρη Σερβίας 1, 5ος Όροφος, Πλατεία Συντάγματος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κώστας Αγοραστός, βιβλιοκριτικός,
και Άρης Δαβαράκης, συγγραφέας, στιχουργός.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει
ο ηθοποιός Αργύρης Ξάφης.
Χορηγός Επικοινωνίας: Ανοιχτή Βιβλιοθήκη

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το Hotel Living είναι μια ιστορία αγάπης και οδυνηρής υπαρξιακής αναζήτησης, αλλά και μια αιχμηρή κοινωνική κριτική, γραμμένη από κάποιον που βίωσε τα ιλλιγιώδη χάι των επιχειρήσεων στα ‘00ς και-ευτυχώς-επέζησε για να πει την ιστορία από μέσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κεντρικός χαρακτήρας, ο Στάθης Ρακής αφήνει το χωριό του στο Τρικέρι, για να βρεθεί στην Καλιφόρνια την εποχή της φούσκας των dot-coms. Επιστρέφει στην Ευρώπη για MBA και στη συνέχεια πιάνει δουλειά σε «γαλαζοαίματη» εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων γεμάτη golden boys, που τον οδηγεί από πελάτη σε πελάτη και από πόλη σε πόλη.

Ερωτευμένος με κάποιον που είναι το άκρως αντίθετό του, περνάει τον περισσότερο χρόνο του σε σουίτες ξενοδοχείων, δικαιολογώντας τις επιλογές του, παλεύοντας με την αϋπνία και παραγγέλνοντας- τα πάντα- μέσω ρουμ σέρβις.

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, και καθώς η οικονομία καλπάζει ξέφρενα προς την επόμενη φούσκα, ο Στάθης γίνεται μάρτυρας της παρακμής και των χρηματιστηριακών οργίων που θα οδηγήσουν στην κρίση του 2008. Σ’ ένα περιβάλλον γεμάτο διαπλεκόμενους –από συγχωνεύσεις και εξαγορές μέχρι πολεμικούς ανταποκριτές και σταρ του Χόλιγουντ–, ο Στάθης παραμένει ο αιχμάλωτος αουτσάιντερ: υπερβολικά Έλληνας για να μείνει, υπερβολικά κυνικός για να φύγει…

Ο συγγραφέας

Ο Ιωάννης Πάππος είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και συγγραφέας, με καταγωγή από το Πήλιο. Ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστήμιου του Στάνφορντ και του INSEAD, και έχει εργαστεί τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη. Το Hotel Living είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Κυκλοφόρησε αρχικά στις ΗΠΑ από τον HarperCollins αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης