«Αν μας καταλάβει ο φόβος πως κάθε τολμηρό βήμα πιθανό να ενέχει κινδύνους, θα παραμείνουμε στάσιμοι, με τη σκλαβιά να συνεχίσει να αποτελεί ένα απαράδεκτο στάτους κβο» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε ότι δεν πρέπει να παραμείνουμε στις ανησυχίες, γιατί αν μας καταλάβει ο φόβος, πως κάθε τολμηρό βήμα πιθανό να ενέχει κινδύνους, θα παραμείνουμε στάσιμοι, με τη σκλαβιά να συνεχίσει να αποτελεί ένα απαράδεκτο στάτους κβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας στους επικριτές του για την απόφαση επανάληψης των συνομιλιών, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε πως είναι μέσα από το διάλογο που θα βρεθεί λύση, η οποία θα απαλλάσσει την Κύπρο από την Τουρκική κατοχή.

Σε ομιλία του στη Λεμεσό, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε επίσης ότι κανένας δεν θα ήθελε να δει να συνεχίζονται οι εγγυήσεις της Τουρκίας και η παρουσία του κατοχικού στρατού, ούτε να δει την πατρίδα του μοιρασμένη.

Τόνισε, επίσης, ότι θα αποτελούσε δειλία να βλέπει κάποιος να διαμορφώνεται μια άλλη περιοχή στην κατεχόμενη πατρίδα και να παρακολουθεί αδιαφορώντας για τους ψηλαφητούς κινδύνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σημείωσε ότι γνωρίζοντας τις έγνοιες και τις ανησυχίες του Κυπριακού Ελληνισμού, θα δώσει τη μάχη ώστε να επιτευχθεί αυτό που ήταν και η εντολή του λαού: Να βρεθεί δηλαδή ο τρόπος να δοθεί ελευθερία και προοπτική στο λαό, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους.

Αυτό πράττει και θα το πράττει μέχρι τέλους, είπε ο κ. Αναστασιάδης, τονίζοντας πως δεν είναι ο ίδιος που θα αποφασίσει, αλλά ο λαός, στον οποίο θα δοθεί ο χρόνος να γνωρίζει ποια είναι τα στοιχεία της λύσης και δια της ψήφου του είτε να εγκρίνει, είτε να απορρίψει.

Συνεπώς, πρόσθεσε, προχωρεί στις διαπραγματεύσεις με τόλμη, γνωρίζοντας τις έγνοιες και τις ανησυχίες και σ’ αυτό που θα πρέπει να πράξει, έναντι όλου του λαού τον οποίο εκπροσωπεί η Κυπριακή Δημοκρατία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης