Στη δήλωση πως ήρθε η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό προχώρησε ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος διερωτήθηκε «αν η Τουρκία εννοεί αυτά που λέει ή απλώς θα μεταβαίνουμε για εκδρομικούς λόγους στη Γενεύη».

Ο Νίκος Αναστασιάδης, όταν ερωτήθηκε για το τι να αναμένουμε μετά και την τελευταία εξέλιξη στο Κυπριακό και υπογράμμισε χαρακτηριστικά «θα πρέπει να διατηρήσουμε τη στάση αρχών, εάν πραγματικά θέλουμε πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Έχω πει κατ’ επανάληψη, εδώ και 44 ολόκληρα χρόνια συζητούμε τα ίδια θέματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κύπρου εξήγησε πως εννοεί αυτά τα οποία λέει συμπληρώνοντας «θα πρέπει επιτέλους να ασχοληθούμε με την ουσία του συνόλου των κεφαλαίων, προκειμένου σε μια διαρκή σύνοδο να πετύχουμε αυτό που όλος ο κυπριακός λαός θέλει: μια επίλυση του κυπριακού προβλήματος που να δημιουργεί ένα νέο καθεστώς πραγμάτων που να μπορεί να λειτουργήσει, που να επιβιώσει που να διασφαλίζει σταθερότητα, μέλλον και προοπτική σε όλους τους Κυπρίους, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους. Τα περί διαδικαστικών τάχα προτάξεων κ.λπ., αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις».

«Εάν ήταν πρόταξη θα πρέπει να ήταν προ της έναρξης του διαλόγου. Ο διάλογος διεξάγεται 44 χρόνια και μετά την εκλογή του κ. Ακιντζί για δύο τόσα χρόνια. Έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που αφορούν τα τέσσερα κεφάλαια» είπε και πρόσθεσε «εκείνα που απομένουν, είναι ιδιαίτερα εκείνο της ασφάλειας, των εγγυήσεων και της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων, με δεδομένη την αρχή ότι τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί συμφωνημένο αν δεν συμφωνηθούν όλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης