Την εκτίμηση πως η λύση του κυπριακού ζητήματος θα είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας την Πέμπτη στο συνέδριο του «Εconomist».

Ο Κύπριος πρόεδρος σημείωσε ότι η διάσκεψη στο Κραν Μοντανά οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, «δυστυχώς λόγω της εμμονής της Τουρκίας στη διατήρηση των απαρχαιωμένων συνθηκών εγγύησης και των επεμβατικών δικαιωμάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στην έξοδο του Ηνωμένο Βασιλείου από την Ε.Ε. και τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις ο κ. Αναστασιάδης είπε πως η Κύπρος στηρίζει μια όσο το δυνατόν πιο στενή και ενδυναμωμένη πολιτική σχέση με αναπτυγμένη και πολυεπίπεδη συνεργασία σε καίριους τομείς, όπως ασφάλεια, δικαιοσύνη, εμπόριο και οικονομία.

«Είναι πρώτιστης σημασίας όπως κατά την πορεία των διαπραγματεύσεων και με την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. διατηρηθεί η απαιτούμενη βεβαιότητα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας» είπε.

Υπενθυμίζοντας τη στενή σχέση της Κύπρου με το Ην. Βασίλειο, ο Ν. Αναστασιάδης τόνισε πως δική του πρόθεση είναι συνεργαστεί στενά με όλους τους εταίρους, ώστε η μελλοντική σχέση να διασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό στόχο τα κοινά συμφέροντα μέσα από πλέγμα στενών και αγαστών σχέσεων με τη Βρετανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης