Την υποψηφιότητά του για τις ευρωεκλογές εξήγγειλε ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ, εκδότης και αρθρογράφος της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα», ο οποίος κατά καιρούς έχει γίνει στόχος τουρκικών εξτρεμιστικών στοιχείων.

Ο Λεβέντ τόνισε ότι η ψήφος Ελλήνων και Τούρκων της Κύπρου «είναι σήμερα η πιο σημαντική πολιτική πράξη των ψηφοφόρων ενάντια στην κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία και αποτελεί ουσιαστική συμβολή στην επανένωση και απελευθέρωση». Παράλληλα, δήλωσε ότι υποστηρίζει «την επαναφορά σε ένα ενιαίο κράτος, την αποχώρηση του στρατού κατοχής, αποχώρηση των εποίκων και αποχώρηση των αγγλικών βάσεων από την Κύπρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι δεν μπορέσαμε ακόμα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Εγώ βάζω, ωστόσο, υποψηφιότητα και αν εκλεγώ, θα εργαστώ για ένα κοινό κόμμα των Κυπρίων» επεσήμανε ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο Σενέρ Λεβέντ τάχθηκε υπέρ της επιστροφής όλων των προσφύγων. Όσον αφορά στο θέμα των εποίκων, είπε πως είναι έγκλημα πολέμου και ότι η Τουρκία πρέπει να λογοδοτήσει, να δικαστεί γι’ αυτό.

Τέλος, τάχθηκε κατά του μνημονίου και της τρόικας, ενώ προειδοποίησε για τις περιβαλλοντικές συνέπειες από την εξόρυξη των υδρογονανθράκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης