Τις εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χώρο των κεφαλαιαγορών, όπως διαμορφώνονται μετά και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη των κεφαλαιαγορών, τη διασφάλιση της προστασίας των επενδυτών και την επαύξηση της συνεργασίας σε εποπτικό επίπεδο, συζήτησαν αντιπροσωπείες των Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς Ελλάδας και Κύπρου, σε συνάντηση που είχαν στη Λευκωσία.

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χ. Γκότσης και σ’ αυτήν συμμετείχαν οι αντιπρόεδροι Ν. Τρουλλινός και Ξ. Αυλωνίτης. Από κυπριακής πλευράς παραβρέθηκαν η πρόεδρος της ΕΚΚ Δ. Καλογήρου, ο αντιπρόεδρος Α. Ανδρέου και επιτελικά στελέχη της Εποπτικής Αρχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοινή διαπίστωση των δύο επιτροπών ήταν ότι, αν και οι προκλήσεις της τρέχουσας περιόδου, προερχόμενες κυρίως από το μακροοικονομικό επίπεδο, είναι σημαντικές, η κεφαλαιαγορά μπορεί να αποτελέσει ισχυρό -εναλλακτικό του τραπεζικού συστήματος- μοχλό για την προώθηση της ανάπτυξης στις δύο χώρες.

Ενισχυτικούς παράγοντες για την αποτελεσματική εφαρμογή του στόχου αυτού αποτελούν αφενός η υιοθέτηση της επικαιροποιημένης ευρωπαϊκής νομοθεσίας στα βασικά θέματα των κεφαλαιαγορών, όπως το νέο πλαίσιο για τις επενδυτικές υπηρεσίες, την κατάχρηση αγοράς και το ενημερωτικό δελτίο, και αφετέρου η εισαγωγή νέων επενδυτικών εργαλείων, όπως το crowd-funding και προϊόντα που δημιουργούνται υπό το πλέγμα των εναλλακτικών επενδύσεων από τους σχετικούς διαχειριστές.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης