Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει στις 3 και 4 Νοεμβρίου ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Αυστρίας, Δρ Βόλφγκανγκ Μπραντστέτερ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της αυστριακής Πρεσβείας, κατά την παραμονή του στο νησί ο κ. Μπραντστέτερ θα δώσει διάλεξη στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, το Γενικό Εισαγγελέα και τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου και θα συναντηθεί με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διάλεξη, με θέμα «Νομικές προκλήσεις εγκλημάτων και ρητορικής μίσους στην Ευρώπη», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου (17.00) και εκτός από τους φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό, η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και στο νομικό κόσμο της Κύπρου.

Ο Αυστριακός Υπουργός είναι διαπρεπής νομικός και ακαδημαϊκός με μεγάλη ερευνητική και εκπαιδευτική εμπειρία σε πανεπιστήμια της πατρίδας του.

Επίσης, στις 3 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Αυστρίας θα συναντηθεί με μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, καθώς επίσης και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Γιώργο Γεωργίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 04 Νοεμβρίου ο κ. Μπραντστέτερ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρωνα Νικολάτο, τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνά Νικολάου.

Στις συναντήσεις με τους κρατικούς αξιωματούχους, όπως αναφέρεται, θα συζητηθούν κυρίως θέματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία, την καταπολέμηση της διαφθοράς, την προστασία των πληροφοριοδοτών, τη διαχείριση των φυλακών και με εναλλακτικά μέτρα φυλάκισης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης