Σε αξιολόγηση της μέχρι τώρα πορείας του διαλόγου για το Κυπριακό και σχεδιασμό των επόμενων βημάτων, προχώρησαν σήμερα, κατά τη διάρκεια συνάντησής του ο κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Τους δύο ηγέτες υποδέχθηκε ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε και η ειδική αντιπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Lisa Buttenheim.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη λήξη της συνάντησης των δύο ηγετών, ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, δήλωσε ότι οι κ. Αναστασιάδης και Ακιντζί συζήτησαν πολλά από τα κύρια ζητήματα σε μεγάλο βάθος και έχουν σημειώσει περαιτέρω πρόοδο.

Ακόμη, επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την πεποίθηση ότι τα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και τόνισε ότι θέλουν να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση το δυνατόν συντομότερα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την ίδρυση νέας τεχνικής επιτροπής για την εκπαίδευση, την αναθεώρηση των πρακτικών εκπαίδευσης (καταπολέμηση διάκρισης, ξενοφοβίας, εξτρεμισμού), τη συνεργασία των δύο εκπαιδευτικών συστημάτων, κοινό μηχανισμό για ΜΟΕ στα σχολεία και κοινές δραστηριότητες μαθητών και καθηγητών των δύο κοινοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επόμενες συναντήσεις θα γίνουν στις 4, 15 και 20 Δεκεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης