Εντατικοποιούνται οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε με γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μισέλ Μποναρντό.

Όπως έγινε γνωστό οι δύο διαπραγματευτές για το Κυπριακό, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Κουντρέτ Οζερσάι συμφώνησαν να συναντηθούν και πάλι την Τρίτη 15η Απριλίου με την προοπτική να εξετάσουν τα πεδία στα οποία συμπίπτουν και αυτά στα οποία καταγράφονται διαφωνίες και να συμφωνήσουν για το πώς θα προχωρήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την προετοιμασία της συνάντησης της Τρίτης, τα Ηνωμένα Έθνη θα έχουν διμερείς συναντήσεις και με τους δύο διαπραγματευτές την Δευτέρα 14η Απριλίου.

Ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάι χαρακτήρισε την σημερινή συνάντηση την πιο θετική.
Ο Οζερσάι είπε ότι στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ομοσπονδιακή νομοθεσία και ανταλλάχθηκαν απόψεις.

Συζήτησαν, πρόσθεσε, το θέμα της υπηκοότητας και το πως θα προκύψει ο «νέος συνεταιρισμός, το οποίο είναι επίσης ένα από τα θέματα που έχουν συζητηθεί πολύ και ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής θέλησε να υπογραμμίσει ότι έφυγαν από την συνάντηση με το αίσθημα ότι υπάρχει προοπτική για μια συμφωνία σε κάποια θέματα που φαίνονται πολύ δύσκολα ή αξεπέραστα.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ότι σύντομα θα γίνει μια ανακοίνωση για το θέμα των Βαρωσίων και εάν προετοιμάζεται κάτι γι’ αυτό, ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι « ίσως ο κ. Αναστασιάδης ανακοινώσει ότι άλλαξαν οι απόψεις του για το θέμα αυτό. Ας περιμένουμε να δούμε», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης