Με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν συναντήθηκε χθες το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, παρουσία και του ειδικού συμβούλου του γ.γ. για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άιντα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Ακιντζί, κατά τη συνάντηση αξιολογήθηκε η τελευταία διαδικασία στην οποία βρίσκεται το Κυπριακό καθώς και οι επόμενοι επτά μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων συνόδευε ο διευθυντής του γραφείου του Τζενκ Γκιουρτσάγ.

Ο Ακιντζί έφτασε χθες αργά το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη ως προσκεκλημένος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και παρακάθησε στο δείπνο που έδωσε προς τιμή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που συμμετείχαν στην Παγκόσμια Σύνοδο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια. Το δείπνο πραγματοποιήθηκε στο παλάτι του Ντολμάμπαχτσε.

Ο Μουσταφά Ακιντζί επιστρέφει σήμερα στα Κατεχόμενα με το ειδικό αεροσκάφος που τον μετέφερε χθες το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παιχνίδι Ερντογάν – Ακιντζί σε βάρος του Κύπριου προέδρου

Πολιτικό παιχνίδι σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έστησε η Τουρκία, κατά τη διάρκεια της διεθνούς συνόδου για την ανθρωπιστική κρίση στην Κωνσταντινούπολη.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ότι ο Μουσταφά Ακιντζί δεν θα συμμετείχε στις διεργασίες της Συνόδου, τελικά κατέφθασε στην Κωνσταντινούπολη για να λάβει μέρος στο δείπνο που παρέθεσε απόψε, προς τιμή των αρχηγών κρατών, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η αιφνίδια άφιξη του Τουρκοκύπριου ηγέτη -η οποία κρατήθηκε μυστική μέχρι την τελευταία στιγμή- ανάγκασε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να ακυρώσει τη συμμετοχή του στο επίσημο δείπνο, το οποίο κατά τ’ άλλα διοργανώθηκε για τους αρχηγούς των κρατών.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης -ως γνωστόν- δεν εκπροσωπεί αναγνωρισμένο κράτος (της  Β. Κύπρου) παρά μόνον από την Τουρκία.

Πηγή: philenews.com / ΚΥΠΕ
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης