Την αναδιάρθρωση και επιμήκυνση του χρέους της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τη Ρωσική Ομοσπονδία, ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε χθες η Κρατική Δούμα ύστερα από σχετική πρόταση που κατέθεσε η ρωσική κυβέρνηση. Η έναρξη εξόφλησης του δανείου παρατείνεται από το 2018 στο 2022 και το επιτόκιο μειώνεται από 4,5% σε 2,5%.

Αυτό ανακοίνωσε το πρωί στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο πρόεδρος της Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Ναρίσκιν ευχαρίστησε την κυπριακή κυβέρνηση και την κυπριακή Βουλή, για τη σταθερή θέση αρχής που τηρεί η Κύπρος στο θέμα της ουκρανική κρίσης.

Ο πρόεδρος της Δούμας υπενθύμισε με ικανοποίηση τη στάση που τήρησε η κυπριακή Βουλή πρόσφατα στο Συμβούλιο της Ευρώπης σε σχέση με την προσπάθεια διεύρυνσης των κυρώσεων κατά τη Ρωσίας.

Ανέφερε ακόμη, ότι σύντομα προσβλέπει να επισκεφθεί την Κύπρο, ανταποδίδοντας την επίσκεψη του ομολόγου του Γιαννάκη Ομήρου στη Μόσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε για ακόμη μία φορά την ευγνωμοσύνη της κυπριακής κυβέρνησης και του κυπριακού λαού στο σύνολό του, για τη στάση που τηρεί το ρωσικό κράτος στο Κυπριακό τόσο στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών όσο και σε όλα τα διεθνή βήματα.

Τόνισε ότι στο πρόσωπο της Κύπρου, η Ρωσία μπορεί πάντοτε να βλέπει έναν σταθερό φίλο και υποστηρικτή τόσο εντός της ΕΕ όσο και ευρύτερα διεθνώς.

Σήμερα Τετάρτη ο κ. Αναστασιάδης θα έχει κατ/ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την οποία θα υπογραφούν σειρά διμερών συμφωνιών, με σημαντικότερη τη συμφωνία για παροχή διευκολύνσεων σε ρωσικά πλοία και αεροπλάνα από κυπριακά λιμάνια και αεροδρόμια.

Πηγή: philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης