Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει την εκδήλωση εγκαινίων της 1ης Παγκύπριας δημόσιας δωρεάν ανταλλακτικής βιβλιοθήκης την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:00.

Από την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου οι Κύπριοι θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στην ανταλλακτική βιβλιοθήκη που θα λειτουργήσει στην Λεμεσό. Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη αποτελεί µια µοντέρνα κατασκευή στα πρότυπα µιας παραδοσιακής βιβλιοθήκης, µε υλικό που διαχειρίζονται οι ίδιοι οι χρήστες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη βιβλιοθήκη έχουν σχεδιάσει οι αρχιτέκτονες Ελευθέριος Αµπατζής και Ειρήνη-Αιµιλία Ιωαννίδου και ανήκει σε µια σειρά ανταλλακτικών βιβλιοθηκών που έχουν στηθεί σε πολλά µέρη της Ελλάδας.

Εξελίσσει την κοινωνική αλληλεπίδραση που μπορεί να επιτευχθεί µέσω των βιβλίων. ∆εν απαιτείται συνδροµή ή χρηµατικό αντίτιµο. Η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή στο κοινό όλο το 24ωρο και όλες τις ηµέρες της εβδοµάδας. Το απόθεµά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της.

Η συλλογή βιβλίων εναλλάσσεται καθηµερινά και ο εκάστοτε επισκέπτης µπορεί να δανειστεί ένα βιβλίο και µετά από ένα χρονικό διάστηµα να το επαναφέρει. Κάθε προσφορά έντυπου υλικού είναι δεκτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης