Ο δοτός πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ -δοτός διότι δεν εξελέγη από το λαό αλλά επιλέχθηκε από τον Ταγίπ Ερντογάν- μας θύμισε την Τετάρτη ότι η Τουρκία δεν δέχεται συζήτηση για το θέμα των εγγυήσεων.

Όπως δήλωσε: “Δεν τίθεται θέμα διαπραγμάτευσής τους. Δηλαδή, όποιες και να είναι οι συνθήκες, η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι παρούσα για να διασφαλίζει την ασφάλεια των εκεί αδελφών μας”. Υπακουοι απέναντι στην κατοχική δύναμη, οι τουρκοκύπριοι, στον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ,το παίζουν μονίμως …δίπορτο. Απολαμβάνουν τα προνόμια που τους χαρίζει η Κυπριακή Δημοκρατία και τα οφέλη που τους προσφέρει η Τουρκία, τα οποία βασικά είναι οικονομικά για να τους κρατά πάντα στο χέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(…)Οι Ελληνοκύπριοι είναι τα μεγάλα θύματα και αρνούνται να δεχθούν οποιαδήποτε λύση που θέτει το νησί υπό τον μόνιμο έλεγχο της Τουρκίας.  Αν οι Τουρκοκύπριοι είναι θύματα κάποιου, αυτός ο κάποιος είναι ο Τούρκος εισβολέας και κατακτητής. Αυτό ξεχνά ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας όταν διαπραγματεύεται. Και αυτό πρέπει να φροντίσει να αποτρέψει εάν θέλει να ψηφίσουν θετικά οι Ελληνοκύπριοι στο δημοψήφισμα που σχεδιάζει να φέρει ενώπιον του λαού.

Ο κ. Γιλντιρίμ είπε και άλλα πολλά μιλώντας στον ανταποκριτή του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού «Genç TV» στην Άγκυρα, Μπουρχάν Τζιανμπάζ.  Ο δοτός Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ψευδέστατα ότι η πλευρά που επιθυμεί περισσότερο την επίλυση του Κυπριακού είναι η τουρκοκυπριακή και ο λόγος είναι επειδή ο τουρκοκυπριακός “λαός”, για χρόνια, υφίσταται αδικίες και η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» όπως χαρακτήρισε την νόμιμη κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη «εκμεταλλεύεται όλες τις πηγές του νησιού».

Βασικά αναφέρεται στο φυσικό αέριο, το οποίο έτσι κι αλλιώς ανήκει στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σίγουρα ΔΕΝ ανήκει στην κατοχική δύναμη, η οποία αν επιθυμεί να αγοράσει θα πρέπει να πληρώσει, όπως κάθε άλλη χώρα. Δεν έχει κάποιο δικαίωμα, ούτε η Τουρκία ούτε το κατοχικό καθεστώς του κ. Ακιντζί, που ελέγχεται απόλυτα από τους ισλαμιστές του Ερντογάν.
Υπάρχει ακόμη ομολογία από τον αρμόδιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι οι δυνάμεις κατοχής θα παραμείνουν στο νησί και μετά τη λύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ψευτοδικαιολογία ότι «δεν μπορούν να φύγουν από τη μία στιγμή στην άλλη βρε αδελφέ»…
Κι όμως ζητούν να ψηφίσουν οι Ελληνοκύπριοι «ναι» στο νέο δημοψήφισμα, γνωρίζοντας ότι οι Τούρκοι στρατιώτες θα παραμείνουν στην Κύπρο»… 

‘Όταν έρθει εκείνη η ώρα της μεγάλης απόφασης, οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν πατριωτικά, όχι εθνικιστικά. Έχουν υποχρέωση να ζήσουν με τους συμπολίτες Τουρκοκύπριους. Όχι όμως και με τους Τούρκους κατακτητές…

Από άρθρο του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ στην εφημερίδα «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» (mignatiou.com).

Επιμέλεια: Κώστας Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης