Τη στήριξη του Μουσταφά Ακιντζί στον δεύτερο γύρο των εκλογών στα Κατεχόμενα που θα γίνουν την Κυριακή αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ).

Στον πρώτο γύρο η υποψήφιά του, Σιμπέλ Σιμπέρ, έλαβε 22,54%, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από το 38% που είχε πάρει το κόμμα στις βουλευτικές του 2013 και αναδείχθηκε πρώτο. Τη στήριξη του ΡΤΚ στον Ακιντζί ανακοίνωσε ο αρχηγός του, Οζκάν Γιορκατζίογλου, ο οποίος δήλωσε ότι με τον κ. Ακιντζί θα συναντηθούν και πάλι, εφόσον εκλεγεί, για να συζητήσουν πιθανή συνεργασία της Κεντροαριστεράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ηγέτης του κόμματος «Ενωμένη Κύπρος» Ιζέτ Ιστζιάν δήλωσε ευτυχής που ο Μουσταφά Ακιντζί πέρασε στον δεύτερο γύρο των παράνομων εκλογών και πρόσθεσε ότι «μια νέα εποχή για την τουρκοκυπριακή πολιτική σκηνή πρόκειται να αρχίσει με τον Ακιντζί στις 26 Απριλίου».

Ο Ιστζιάν τόνισε ότι η τουρκοκυπριακή κοινότητα έδειξε τη θέλησή της για αλλαγή και για λύση του Κυπριακού, και ότι δεν πρόκειται πλέον να κατευθύνεται υπό πίεση και απειλές. Πρόσθεσε ότι οι Τουρκοκύπριοι «θέλουν να αποφασίζουν πλέον από μόνοι τους για το μέλλον τους και επιθυμούν να υπάρχει δημοκρατία, δικαιοσύνη, πιο ανθρώπινη διαβίωση και λύση του Κυπριακού».

Είπε, ακόμη, ότι το κόμμα Εθνικής Ενότητας και το Δημοκρατικό Κόμμα «εκπροσωπούν μια πολιτική νοοτροπία που έχει κουράσει» και κάλεσε όσους θέλουν λύση, ειδικά τους οπαδούς του ΡΤΚ, να συσπειρωθούν γύρω από τον Ακιντζί και να τον οδηγήσουν σε επιτυχία στις 26 Απριλίου, διότι, όπως υποστήριξε, η ομοψυχία και ο αγώνας είναι απαραίτητα στοιχεία για να τερματιστεί το «status quo».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης