Ο Υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης ανακοίνωσε τις εταιρείες και κοινοπραξίες που υπέβαλαν αιτήσεις για τον τρίτο γύρο αδειοδότησης στα τεμάχια 6, 8 και 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, η κοινοπραξία ΕΝΙ/TOTAL υπέβαλε αίτηση για το τεμάχιο 6, η ΕΝΙ καθώς και η κοινοπραξία Delek Drilling/Avner Oil/Capricorn Oil υπέβαλαν αίτηση για το τεμάχιο 8 και για το τεμάχιο 10 υπέβαλαν αίτηση η κοινοπραξία ΕΝΙ/TOTAL, η κοινοπραξία Exxon/Mobil/Qatar Petroleum καθώς και η Statoil.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περίοδος υποβολής προσφορών ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή. Όπως είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, υποβλήθηκαν έξι αιτήσεις από οκτώ εταιρείες.

Βάσει των διατάξεων της σχετικής νομοθεσίας, οι έξι αιτήσεις που υποβλήθηκαν θα αξιολογηθούν από την αρμόδια συμβουλευτική επιτροπή, η οποία και θα συντάξει εισηγητική έκθεση στη βάση της οποίας μαζί με την εισήγηση του Υπουργού Ενέργειας, το Υπουργικό Συμβούλιο θα ορίσει ομάδα για να διαπραγματευθεί με τις εταιρείες που θα επιλεγούν τους τελικούς όρους των συμβολαίων έρευνας και αναλογικού καταμερισμού παραγωγής, σύμφωνα με τον κ. Λακκοτρύπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΚΥΠΕ/sigmalive.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης