Δύο γεωτρήσεις το τέταρτο τρίμηνο του έτους θα κάνει η αμερικανική εταιρεία Exon – Mobil στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος διευκρίνισε ότι η δεύτερη θα γίνει αφού ολοκληρωθεί η πρώτη. Ο προγραμματισμός συνεχίζεται κανονικά και η εταιρεία εξασφαλίζει τις απαραίτητες άδειες και όλες τις απαραίτητες συμβάσεις για να προχωρήσει στις γεωτρήσεις, πρόσθεσε.

Επίσης, δήλωσε ότι «οι εξελίξεις στο Κυπριακό δεν θα επηρεάσουν το ενεργειακό μας πρόγραμμα» ενώ  σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» για διακριτικές πτήσεις αμερικανικών αεροσκαφών δεδομένου ότι η εταιρεία Exon – Mobil είναι ένας αμερικανικός κολοσσός, ο υπουργός Ενέργειας απάντησε: «Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα που χρειάζονται για να μπορέσουν να προχωρήσουν οι δύο γεωτρήσεις, χωρίς οποιαδήποτε απρόοπτα. Γι’ αυτό το λόγο μάς βλέπετε δραστήριους και διπλωματικά, αλλά ακόμα πιο έντονα όσα πλησιάζει ο καιρός των συγκεκριμένων γεωτρήσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση κατά πόσον θα υπάρξει νέος γύρος αδειοδοτήσεων, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως πάντοτε υπάρχουν οι σκέψεις ανάλογα με τις εξελίξεις, ενώ υπενθύμισε ότι ο τρίτος γύρος αδειοδότησης προέκυψε, μετά την ανακάλυψη του αιγυπτιακού κοιτάσματος Ζοr και διαφάνηκε το αυξημένο ενδιαφέρον των εταιρειών για την κυπριακή ΑΟΖ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης