Ολοκληρώνεται σήμερα η προθεσμία για υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του γ’ γύρου αδειοδότησης στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, δεν αναμένονται σήμερα ανακοινώσεις αναφορικά με τις εταιρείες που επέδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους, ωστόσο θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικά με τη λήξη της προθεσμίας και ενδεχομένως τα τεμάχια για τα οποία υπήρξε έντονο ενδιαφέρον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Πέμπτη, ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, δήλωσε ότι «πρώτα να δούμε τι θα γίνει με τις γεωτρήσεις και μετά οι σκέψεις για κατασκευή τερματικού».

Ο υπουργός αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε χωριστές δηλώσεις τόνισαν και οι δύο ότι πρώτα θα ενημερωθεί το Υπουργικό Συμβούλιο, την ερχόμενη Τετάρτη, και μετά «θα ανακοινωθούν οι εταιρείες που έχουν υποβάλει προτάσεις».

Στα διαδικαστικά τώρα, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι βάσει της νομοθεσίας η Συμβουλευτική Επιτροπή θα εξετάσει τις αιτήσεις και θα υποβάλει τις εισηγήσεις της στον αρμόδιο υπουργό και, κατ’ επέκταση, στο Υπουργικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού το Υπουργικό Συμβούλιο πάρει τις αποφάσεις του, μετά θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες για να καταλήξουν σε συμφωνία και συμβόλαια υπογραφής αδειοδότησης τεμαχίων. Υπάρχει η ελπίδα ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τους επόμενους έξι μήνες.

Πηγή: sigmalive.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης