Πρόοδο στα κεφάλαια της διακυβέρνησης, του περιουσιακού και των κριτηρίων του εδαφικού σημείωσαν στις σημερινές συνομιλίες τους οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με τον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Έιντε.

Ο κ. Έιντε είπε ότι «οι ηγέτες βρίσκονται τώρα σε ουσιαστικές συνομιλίες, συζήτησαν σε εποικοδομητικό κλίμα, πέτυχαν πρόοδο και έδωσαν νέες κατευθύνσεις στους διαπραγματευτές τους για να προχωρήσουν στη διαδικασία, με συναντήσεις τρεις φορές τη βδομάδα». Για τα ΜΟΕ (μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης) είπε ότι συνεχίστηκε η ανταλλαγή ιδεών και οι ηγέτες αξιολόγησαν πού βρίσκεται η διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Έιντε ανακοίνωσε ότι οι ηγέτες θα συμμετάσχουν σε συζήτηση που διοργανώνεται από τα εμπορικά επιμελητήρια των δύο κοινοτήτων στις 8 Ιουλίου, καθώς και σε συνάντηση την ίδια μέρα με τους θρησκευτικούς ηγέτες, ενώ η νέα τους συνάντηση καθορίστηκε για τις 10 Ιουλίου.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών λέει τα πάντα. «Αλλά, οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν πάρα πολύ παραγωγική συνάντηση, παρατηρήθηκε πρόοδος σε σημαντικά θέματα και ο διάλογος θα συνεχίσει», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης